Nieuws

Fotografieworkshop

Op 23 september organiseert Wikimedia Nederland samen met De Tuin van Kapitein Rommel in Castricum een fotografieworkshop in het kader van project natuur. De Tuin van Kapitein Rommel bevat prachtige planten. Helaas ontbreken er van veel planten foto’s op Wikipedia. Tijd om in actie te komen en met elkaar aan de slag te gaan om deze bijzondere tuin vast te leggen op beeld.
We starten de workshop in de ochtend met een korte uitleg over belangrijke kenmerken van een plant en een introductie over natuurfotografie. Daarna gaan we de tuin in om foto’s te maken. We sluiten de middag af met een uitleg over Wikimedia Commons de beeldbank van Wikipedia, op locatie kunt u onder begeleiding van ervaren vrijwilligers, direct uw foto’s uploaden. Na afloop kunt u direct deelnemen aan de wedstrijd door uw foto’s te uploaden naar Wikimedia Commons (de beeldbank van Wikipedia). De fotoworkshop wordt u gratis aangeboden. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u hier vinden.

-programma-
● 10:00 – 10:15 uur inloop
● 10:15 – 10:45 Hoofdkenmerken van een plant
● 10:45 – 11:15 Fotografie
● 11:15 – 12:15 aan de slag
● 12:15 – 13:00 uitleg Wikimedia Commons en foto’s uploaden

 

Unicorn bij Pompoenenconcert

 

De Tuin van Kapitein Rommel organiseert op zaterdag 2 september het jaarlijkse Pompoenenconcert. Dit jaar met een optreden van UNICORN. De tuin is gratis toegankelijk en geopend vanaf 19:30 uur, het concert begint om 20:15 uur.

UNICORN wordt vaak omschreven als Keltische folkband, maar speelt is breder georiënteerd dan dat. Folk, bluegrass, Jiddische muziek, gospel, popballads, Nederlands-, Vlaams- en Franstalig, noem het maar op, maar het grootste deel blijft Keltisch. “De arrangementen maken we met z’n tweeën”, aldus Kuiper, gitarist en met accordeonist Martien Tijburg oprichters van Unicorn. “We kunnen geen noot lezen dus we proberen gewoon wat goed klinkt.” De groep telt zes leden maar treedt in principe altijd met vier daarvan op. Ze treden op in binnen- en buitenland. Vooral festivals in Duitsland en Noorwegen zijn favoriet. Naast Tijburg en Kuiper zijn er twee violistes en twee zangeressen. Hun muziek leeft , heeft sfeer, betrekt het publiek erbij en geeft het gevoel dat er iets speciaals gebeurt. Bij UNICORN wordt je keer op keer verrast, waardoor het optreden boeiend blijft tot aan de laatste minuut. Check hier een filmpje om alvast in de stemming te komen.

 

Bewaren

QR codes in de Tuin

Kent u dat gevoel dat u naar een plant staat te kijken en denkt daar zou ik wel eens wat meer over willen weten? Daar gaan we met het project QRpedia wat aan doen! Door de hele Tuin zijn hiervoor overal kleine bordjes met 27 QR-codes geplaatst.

Een QR-code (Quick Response) is een vierkantje met zwarte en witte vlakjes. Als je een QR-code scant met uw smartphone dan wordt u naar een website geleid, in dit geval Wikipedia. Op Wikipedia kom je dan direct terecht bij de gezochte plant en kan je de informatie over die plant lezen. Dat kan dus heel leuk zijn en in ieder geval snel! Download gratis een QR-code scanner in de app store, open de scanner richt de camera van de telefoon op de QR-code en lees alles over de planten uit de Tuin. Kom langs en probeer het!

Meer vogels in de tuin

Kijkt u ook graag naar vogels? Een nieuwsgierig roodborstje, een merel die wormen zoekt op het gras, een mees bij de pinda’s. Of komen er rondom uw huis maar weinig vogels? De Tuin van Kapitein Rommel nodigt u uit voor drie bijeenkomsten over vogels. Ook een kleine tuin kunnen we namelijk door een slimme inrichting aantrekkelijker maken voor vogels zonder dat het onderhoud veel tijd en inspanning kost. Tijdens deze bijeenkomsten laten deskundigen van Vogelbescherming zien wat daarvoor belangrijk is en hoe je dat met eenvoudige middelen kunt doen.
Data: 5 juli, 19 september 14.00-16.00, derde bijeenkomst in overleg vast te stellen. Tuin van Kapitein Rommel, kosten € 5,00 inclusief koffie/thee.
Dit project wordt gesteund door het ‘Betrekken bij Groenfonds’.

 

 

Bewaren

Tuinbericht april

Lees hier het laatste Tuinbericht: April2017

« Pagina 1, 2 »

Nieuws archief

Bekijk pagina »

Vrijwilligersvacatures

BESTUURSLID De Tuin van Kapitein Rommel is een vrijwilligersorganisatie met een bestuur van 5-7 personen. De dagelijkse gang van zaken wordt geregeld door twee beroepskrachten; een activiteitencoördinator en een tuinman. Het bestuur heeft de eindverantwoordelijkheid voor beleid en beheer. Bestuursleden verdelen de taken onderling. Wij vragen iemand die sociaal is ingesteld, hij/zij levert een bijdrage verder »

Bekijk pagina »