Nieuws

Jaarbericht 2016

Lees het Jaarbericht van 2016 hier: Jaarbericht 2016

Vacature secretaris

De Tuin van Kapitein Rommel is per direct op zoek naar een secretaris.

Omschrijving
Correspondentie behandelen, verslagen maken van bestuursvergaderingen (10 x per jaar), het maken van de concept agenda voor de vergadering, postlijst bijhouden en inbrengen in de bestuursvergadering. De werkzaamheden digitaal kunnen uitvoeren.
Contacten met de andere bestuursleden onderhouden.
Aanvragen onderhouden m.b.t. de vergunningen. Mede met een ander bestuurslid aanvraag subsidie verzorgen. Onderhouden van het archief, zowel digitaal als op papier.
Regelmatig actief aanwezig zijn bij grotere evenementen in de Tuin.

Wij vragen
Iemand die inwoner van Castricum is.
Iemand die zich verbonden voelt met de sociale- en culturele activiteiten binnen Castricum.
Iemand die een goede uitdrukkingsvaardigheid heeft in woord en geschrift.
Iemand die open staat voor nieuwe ontwikkelingen binnen onze doelstelling.
Iemand die enige bestuurlijke vaardigheid heeft en doelgericht kan vergaderen.
Iemand die ongeveer 12 – 15 uur per maand beschikbaar is.
Iemand die goed met anderen kan samenwerken.

Wij bieden
Een actief bestuur dat in een goede sfeer werkt aan het leuk en
uitdagend houden van een van de mooiste plekken in Castricum.
Vergaderingen zijn elke maand op een vrijdagochtend.

Deze functie is voor een langere periode.

Aantal uren In overleg.

Werkdagen Behoudens vergaderingen naar eigen keus in te vullen.

Sector Natuur en milieu.

Activiteit Besturen.

Doelgroep Alle belangstellenden.

Locatie Castricum (dichtbij het NS-Station).

Inlichtingen Bij onze voorzitter Corrie Hermann corrie.hermann@ziggo.nl

Start wijkontmoeting senioren Tuin van Rommel

Al 2 jaar zijn er wijkontmoetingsplekken voor senioren op verschillende plaatsen in Castricum en Limmen.
Alle wijkontmoetingsplekken zijn zo in trek dat Welzijn Castricum nu een vierde groep is gestart in samenwerking met de Tuin van Kapitein Rommel. Iedere woensdagochtend van tussen 10.00 en 12.00 uur zijn ouderen daar van harte welkom om in de prachtige omgeving van de tuin met elkaar een paar gezellige uurtjes door te brengen.
De ervaring bij de andere ontmoetingsplekken is dat de 65 + mannen en vrouwen, die wekelijks komen, het gezellig vinden met elkaar koffie te drinken en van gedachten te wisselen. De deelnemers leren elkaar goed kennen en vriendschappen voortkomen. De groepen worden begeleid door betrokken vrijwilligers. Na binnenkomst praten mensen onderling, na een uurtje is er een centraal gesprek waar ieder die dat wil zijn eigen inbreng kan geven. Mooie, grappige en ontroerende gesprekken ontstaan op die manier.
Op woensdagochtend is er een wijkontmoeting in Fase Fier en op vrijdagochtend aan het Kooiplein. Op dinsdagochtend komt er een groep samen in Limmen bij Maison de la Chasseigne. Wanneer vervoer een probleem is dan is er het vervoersproject van de Stichting Welzijn Castricum.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Welzijn Castricum 0251 656562 of info@welzijncastricum.nl . Gastvrouwen of gastheren die één keer per 2 weken de groep willen begeleiden zijn ook van harte welkom.

Vacature bestuurslid

De Tuin van Kapitein Rommel is een vrijwilligersorganisatie met een bestuur van 5-7 personen. De dagelijkse gang van zaken wordt geregeld door twee beroepskrachten; een activiteitencoördinator en een tuinman.

Het bestuur heeft de eindverantwoordelijkheid voor beleid en beheer. Bestuursleden verdelen de taken onderling.

Wij vragen iemand die sociaal is ingesteld, hij/zij levert een bijdrage aan het goed functioneren van de organisatie en zet zich incidenteel in bij het onderhoud van de Tuin of bij doelgerichte activiteiten, zoals kinderprogramma’s, culturele bijeenkomsten en bij ontvangst van mensen die die extra zorg nodig hebben. Voor inlichtingen kunt u terecht bij Corrie Hermann, voorzitter via e-mailadres is  corrie.hermann@ziggo.nl

« Pagina 1, 2 »

Nieuws archief

Bekijk pagina »

Vrijwilligersvacatures

BESTUURSLID De Tuin van Kapitein Rommel is een vrijwilligersorganisatie met een bestuur van 5-7 personen. De dagelijkse gang van zaken wordt geregeld door twee beroepskrachten; een activiteitencoördinator en een tuinman. Het bestuur heeft de eindverantwoordelijkheid voor beleid en beheer. Bestuursleden verdelen de taken onderling. Wij vragen iemand die sociaal is ingesteld, hij/zij levert een bijdrage verder »

Bekijk pagina »