Van 13 tot en met 17 december organiseert de Tuin van Kapitein Rommel voor het eerst het Kunst en Lichtjespad. De openingstijden zijn van 16:30 tot 20.00 uur. Gedurende deze week is de Tuin overdag gesloten. De toegang is gratis.

Lichtjespad
Op het lichtjespad lopen kinderen, maar ook volwassenen in het donker een route langs 10 lichtobjecten. Aan het einde wordt een woordpuzzel opgelost. Een van de punten waar je langsloopt is een blindenpad. Zonder donker geen licht. Er wordt geblinddoekt een stukje van 15 meter gelopen om aan het eind een bel te vinden. Er is een flessenorgel met lampjes waar de melodie geraden moet worden. Ook staan enkele verlichte objecten  in het teken van de kerst.

Kunst
Tegelijkertijd vindt er ook een expositie plaats van lichtkunst. In de Tuin en boven de vijver komen verlichte coconnen te hangen. Deze installaties zijn het werk van kunstenaarscollectief CAKtwo bestaande uit Berend Wijers, Peter Rijke en Marina Pronk. Verder zijn er op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 19.00 en 19.30 uur verlichte vlinders met Anja Jonker en Marije Samuels. Deze laatste twee kunstenaars hebben ook enkele plekken ingericht voor het Lichtjespad.

Iedereen is  van harte welkom op deze donkere dagen in het jaar. Terwijl je geniet van alle prachtige lichtjes in de Tuin kan je nog even bijpraten op het terras met een kop erwtensoep, een glas glühwein of warme chocolademelk. Een uniek evenement dat je niet mag missen!