«

»

Kerstmarkt

Op zaterdag 16 december van 16.30-19.30 uur wordt weer de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden in de Tuin van Kapitein Rommel. Op onze sfeervolle markt staan diverse kraampjes met leuke cadeau- artikelen voor de decembermaand. De kraampjes zijn o.a. ingericht door instellingen die een goed doel vertegenwoordigen, zoals Wereldwinkel Castricum. Wereldwinkel Limmen staat dit jaar voor het laatst op de markt. Straatkinderen van Kathmandu zijn als vanouds van de partij. Ook is dit jaar Alzheimer Nederland afd. Kennemerland aanwezig met verkoop van kleine, vaak handgemaakte presentjes waarvan de opbrengst naar Alzheimer Nederland gaat en met boeken waarin dementie een rol speelt. Ook zijn er folders om mee te nemen. Karin Glorie verkoopt zelfgemaakte kleding vanuit haar kraam. Nieuw dit jaar zijn twee kramen van waxsmelts, zij personaliseren ter plekke kerstballen.
In de kas en vanuit de eigen kraam verkopen onze vrijwilligers vogelvoederbakjes, vogelhuisjes, pindaslingers, kerststukjes, lichtjes en kleurige kaarsen in allerlei modellen gemaakt van gerecyclede kaarsen, mooie houten lantaarns en nog veel meer! De opbrengst gaat naar de Tuin. Kinderen kunnen een leuk cadeautje grabbelen uit de grabbelton. De kerststal in de kas is van Ria Terluin evenals de versieringen in de Tuin.
In ons tuinhuis achter in de tuin is weer de prachtige sfeervolle kerststal te bewonderen met de poppen van familie De Leur.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door vioolgroep De Christmas Fiddlers, Fontagara en Emergo. Een heerlijk glühwein en erwtensoep maakt deze kerstmarkt helemaal compleet.