Op 27 februari, 8 maart en 22 maart van 15.00 – 16.00 uur is er een voorleesmiddag voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Met het boekje ‘Mestkever maakt muziek’ van Janet Kleiberg (schrijfster) en Hetty Spaanderman (illustraties) worden de kinderen meegenomen in het verhaal van de mestkever en zijn vrienden Spits de Muis, Piet de Eekhoorn, Merel en Hiboe de Uil. Met een vertelkist doen de kinderen actief mee met de dieren uit het verhaal. Kinderen mogen een melodie schrijven op een notenbalk. De notenbalk wordt met de blokfluit in klank omgezet. Met een prachtig kleurplaat word de middag afgesloten.

Hetty Spaanderman exposeert haar schilderijen in de Tuin van Kapitein Rommel

Mestkever maakt Muziek.
Mestkever kan heel goed balletjes maken van poep. Mooie ronde mestballetjes: ja, daar is hij een ster in!

Maar Mestkever is ook dol op muziek. Hij wil graag zelf muziek leren maken. Net als zijn vriendjes in het bos. Maar niemand gelooft dat hij dat kan.
Ze zeggen: ”Maak jij nou maar balletjes van mest, want dat kan jij het allerbest!” Dat is natuurlijk waar, maar muziek leren maken lijkt hem zo ontzettend leuk. En op een dag, gebeurt er iets gels. Mestkever hoort muziek op zijn kop! Hoe dat kan en wat er dan gebeurt ………