Ook dit jaar weet de Tuin van Kapitein Rommel de bezoeker tijdens de KunstFietsRoute weer te verrassen met een grote variëteit aan kunstwerken van 10 lokale kunstenaars. De tuin is deze dagen geopend van 11:00 – 17:00 uur.
De gemene deler van de tuin en de kunstenaars in deze expositie is het werken met liefde voor de natuur en werken met natuurlijke materialen. Ieder jaar slagen ze er weer in om met hun kunst hun ideeën, gevoelens en impressies te delen met het publiek. De kunststromingen waar zij zich met name in verdiepen, zijn klassiek, modern, expressief en figuratief, uitgedrukt in een grote diversiteit aan vormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, landart, design, kunst in hout, gedichten en fotokunst.
Enkele kunstenaars kun je tijdens het weekend van de KunstFietsRoute ook aan het werk zien.

Deelnemende kunstenaars zijn:
Jola Geldermans is portretbeeldhouwster van mens en dier. Zij maakt portretten in opdracht, waarbij expressie en gelijkenis beide aanwezig zijn. Voor Marije Samuels is de natuur een onuitputtelijke bron, veel van haar werk heeft een link naar de wonderlijkheden van moeder aarde.
Een terugkerend thema in het werk van Nicole Spit is de, door mens aangepaste natuur. De tegenstelling van het biologische en het synthetische. In de Tuin van Rommel maakte zij speciaal voor de oude treurwilg die weggehaald moest worden een digitaal bomen monument! Bekende beelden van Anja Jonker zijn ‘de Kop van Kapitein Rommel’ en ‘De Schelpenvisser’ te Bakkum. Dit weekend geeft zij demonstraties beeldhouwen in hout, een demo houtsnijden en krukje maken uit vers hout met een schaafbok en haalmes. Vooral handen zijn voor Guus Wattel een visuele inspiratie. Al vele handen kwamen uit zijn handen. Maar soms is er een verrassend zijweggetje, zoals deze ‘kop op een stronk’. Cor Berkhout hakt in grotere stukken hout. Het forsere formaat vraagt om een hele andere benadering. Geen fijne details maar veel meer het “volgen” van het hout. Hij probeert de oorspronkelijke stam met noesten en afgezaagde takken zichtbaar te houden. Bij de “Roemeense boerin” en “Aan de wind” is dit het best gelukt. Jos Apeldoorn probeert via beelden zijn bewondering voor de natuur tot uitdrukking te brengen en de houtstructuur voor zich te laten spreken. Veel knotwilgen heeft hij bewerkt tot een spannende organische vorm. Susanne van Reenen schrijft, dicht, fotografeert en tekent. Het liefste in en over de natuur. In de Tuin van Kapitein rommel vind u de gedichten en foto’s van Susanne tussen het groen en boekjes en kaarten in vorm van groendichtjes en tuindichtjes op de kraam. Mireille Schermer is beeldend kunstenaar en kruidenvrouw. Zij werkt graag in en met de natuur en maak ‘nature works’. Zij streeft naar duurzaam werk dat samenvalt met de omgeving, dat ook mag vergaan op den duur. Cor Nelis is fotograaf, bouwer, dromer, buitenmens. Hij verwondert zich dagelijks over de eindeloze vormen en kleurenpracht van al wat leeft en leg dat vast. Schoonheid en vergankelijkheid, kwetsbaarheid en kracht zijn contrasten die hij graag opzoek in zijn beelden.