In de week van 4 t/m 8 oktober is er een nieuwe expositie in de Tuin van Kapitein Rommel met keramiek van Ingrid Mol en Wilma Bosland. Deze week krijg je een unieke kans om zelf je handen uit de mouw en in de klei te steken. Je kunt je inschrijven voor de workshops keramiek en pottendraaien met de beide kunstenaars. Je kunt zelf kunst maken en tegelijkertijd genieten van de bijzondere keramiek expositie met een kopje koffie of kruidenthee op ons mooie terras.

 

Ingrid Mol studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze heeft diverse kunstwerken en monumenten voor de openbare ruimte gemaakt. Ze exposeert haar werk in het binnen- en buitenland. In 2000 had Ingrid haar eerste belangrijke tentoonstelling bij Stroom Den Haag. In 2002 volgde een opdracht voor het Joods Monument in de gemeente Woerden. Hierna volgde diverse opdrachten in onder andere Amersfoort, Dordrecht en Den Haag. Ingrid geeft boetseerlessen bij Toonbeeld in Castricum.

Wilma Bosland volgde een docentenopleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. De techniek van het pottenbakken heeft zij geleerd op een pottenbakkerij in Holysloot. Wilma heeft een eigen atelier in Amsterdam en exposeert op diverse plaatsen in het hele land. Haar werk maakt onder meer deel uit van de collectie van keramiekmuseum De Princessehof in Leeuwarden. Wilma Bosland werkt als docent Keramiek en bij Toonbeeld. Zij zet schoolprojecten op in het basisonderwijs en geeft cursussen pottenbakken aan volwassenen.