In de Tuin van Kapitein Rommel wordt het Pompoenenconcert dit jaar op zondag 10 september georganiseerd in het kader van het Muziektuinen Festival. In de middag gaat het programma om 14.30 van start. Duynvolck treedt op en in de avond Folkust.

Folkgroep Duynvolck staat voor folk-plezier. Met Ierse fluiten, viool, gitaren en zang vertolkt zij een variëteit aan Ierse dansen en Ierse songs. De optredens duren steeds veertig minuten. ’s Avonds is de tuin sprookjesachtig verlicht met sfeervolle kaarsverlichting en uitgesneden Pompoenen. Onder genot van een drankje kunt u genieten van de prachtige akoestische muziek. Vanaf 20.15 speelt het duo Folkust, zij bestaat uit Herman Evers (banjo, gitaar, dobro) en Els Gielis (zang). Zij hebben afgelopen jaren een flink repertoire opgebouwd met americana, bekende nummer Iers alles op geheel eigen wijze vertolkt.
Er zijn een flink aantal zitplaatsen maar neem gerust een stoeltje of kleedje en zoek in plekje in de tuin. Om 19.30 uur gaat de tuin open de toegang is vrij. In de expositieruimte is de nieuwe expositie van Monique Zuyderduin te bewonderen.