«

»

Welke struik is zo aantrekkelijk voor bepaalde insecten dat hij er naar genoemd is?

Het jaarrond Bloemrijk:

In de natuurtuin zijn (bijna) het hele jaar bloemen te vinden en daar zijn insecten blij mee.

  • Heel vroeg in het voorjaar beginnen de zogenaamde stinzen (of stinsen) planten te bloeien, bolletjes onder hoge bomen die nog kaal zijn: sneeuwklokje, winterakoniet, daslook, bosanemoon, kievitsbloem en sterhyacint. Op oude landgoederen (stinzen) werden ze aangeplant en als je ze niet omspit vermeerderen ze zich vanzelf. Krokussen zijn heerlijk voor de bijen en daarna komen de narcissen, tulpen, alliums en lelies.
  • Als de tuin ruimte heeft voor een fruitboompje, een meidoorn of een haagroos krijg je èn insecten èn vogels
  • In de zomer bloeien heel veel verschillende vaste planten, eenjarigen die binnen gezaaid zijn, rozen en klimplanten. Een goed voorbeeld van een struik die veel vlinders aantrekt is de buddleja.
  • In de herfst genieten insecten van dahlia’s, chrysanten, doorbloeiende rozen, kamperfoelie en de kleine bloempjes van de klimop, vogels doen zich te goed aan allerlei bessen, bottels en andere vruchten.
  • Winterbloeiers zijn de hazelaar, naaktbloeiende struikkamperfoelie, Japanse prunus en viburnum.

Wilt u ook eens wat anders dan geraniums, petunia’s en afrikaantjes? Onze tuinmannen (met strooien hoed) geven graag advies over de vele planten die makkelijk en leuk zijn voor uw eigen tuin!

In het voorjaar zijn er in de ontmoetingsruimte zakjes bloemenzaad te koop die veel insecten aantrekken.