«

»

Bertho 25 jaar bij de Tuin

“In 1993 ben ik bij de Tuin begonnen als vrijwilliger, samen met Math, Bert en Hans. Omdat ik meer wilde weten over planten ben ik in 1995 met de hoveniersopleiding gestart. In 1998 kreeg ik de baan als tuinman aangeboden. Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken: tuinman en vrijwilligers -begeleider! Ook het begeleiden van leerlingen van het Clusius College, die hier komen voor hun stage,behoort bij mijn taak en dat is erg leuk om te doen.

In de afgelopen 25 jaar zijn er tal van leuke herinneringen, bijvoorbeeld dat Math en ik naar de stort gaan om de aanhangwagen te legen en dan zonder aanhanger terugkomen bij de Tuin! En een vrijwilliger die het bootje wil uit proberen en in plaats van in het bootje te stappen,stapt hij in het water.

Er is veel meer te vermelden, maar vooral het contact met mensen en vertellen over de Tuin en allerlei soorten planten is het leukste van mijn werk.”