Afsluiting Oase der Muzen van de Landartgroep Fenix

Komt het zien, komt het zien!!!

Tussen 14:00 en 15:00 uur paraderen een groep Reuzenvlinders op stelten over de Dorpsstraat. Dit spektakel vindt plaats in verband met cultuur rondom de afsluiting van de Dorpstraat. Nu de Dorpstraat is afgesloten hebben de vlinders de kans om uit te vliegen. Deze vlinders zijn onderdeel van de Landartgroep Fenix die dit weekend de expositie in de Tuin van Kapitein Rommel afsluit. In de Tuin is onder meer een reuzencocon waar je in kan kruipen om daarna weer herboren verder te gaan. In de tuin is veel meer te zien, houtkunst van Perspectief, een echt Zwanenmeer en tuingedichtjes.

Naast de reuzenvlinders kunnen kinderen meerijden op het ezelkarretje van Kaptein Rommel. Op de markt en het horecaplein met een stop aan het einde. Vandaar volgen de kinderen een speurtocht van dierensporen naar de Tuin van Kapitein Rommel.

In de vroegere kleine dorpskern van Castricum heerste er altijd een feestelijke stemming als kapitein Rommel van een reis terugkeerde. Hij bracht van een reis vaak bijzondere dieren en voorwerpen mee. En dat trok altijd veel bekijks. Voor zijn kinderen bracht hij eens een fraaie kar mee met een ezeltje uit Port Saïd. Van deze ezelkar is er nog een fraaie foto met zijn zoon Jan die de teugels vasthoudt. In het teken hiervan is op een creatieve manier deze ezelkar nagebootst.