«

»

Het Pompoenenconcert

Tijdens het jaarlijkse Pompoenenconcert staat de Tuin van Kapitein Rommel een hele avond in het teken van muziek. Melodieuze klassieke composities, swingende jazz of volksmuziek, sfeervolle kaarsverlichting en uitgesneden pompoenen geven de tuin deze avond een sprookjesachtige uitstraling.

Eind augustus kunt u luisteren naar de meest uiteenlopende akoestische composities op het jaarlijks terugkerende Pompoenenconcert. Dit alles in een sfeervolle setting. Door de hele tuin staan deze avond kaarsjes en pompoenen.

Onder het genot van een drankje kunt u al zittend, staand of zelfs wandelend, genieten van het uitzicht en natuurlijk de prachtige akoestische muziek. Bewonder bovendien meteen de tuin. Zo ziet u hier een waterval, diverse graslandtypes, bloemborders en een kruidentuin. De tuin is werkelijk een echte oase van rust vlakbij het centrum van Castricum.

De Tuin van Kapitein Rommel wordt volledig beheerd door een stichting, gerund door vrijwilligers. Gedurende het hele jaar organiseert zij allerlei recreatieve, culturele en educatieve activiteiten voor jong en oud, zoals het Pompoenenconcert. De Tuin is geopend op werkdagen van half tien tot half vijf. Alleen tijdens bijzondere evenementen opent de Tuin ook in de weekenden of avonduren zijn  deuren.

pompoenenconcert