Dit jaar biedt de Tuin van Kapitein Rommel iedere maand de gelegenheid aan een wisselend aantal kunstenaars om een week te exposeren.
Van 31 mei tot en met 6 juni mei bent u welkom bij de tweede buiten expositie. Het thema is HOUT. Van maandag t/m vrijdag van 10:00 -16:00 uur en zaterdag en zondag van 11.00-17:00 uur. De entree is vrij. De kunstenaars kunt u tijdens de expositie ook op gepaste afstand aan het werk zien.

Te zien zijn; De bijzondere houten kastjes van K studio en beeldhouwwerken in hout van Jos Apeldoorn, Anja Jonker, Cor Berkhout en diverse beeldhouwers van Perspectief:

De kastjes van K studio lijken zo weg te kunnen wandelen op poten van takken. De kastjes worden dan ook ‘Steltlopers’ genoemd door de maakster: Kien Hertoghs . Zij restaureert oude, bestaande kastjes en schuur ze volledig kaal waarna de poten worden vervangen door takken van eiken- berken- of beukenhout, die een jaar hebben liggen drogen. De overgang tussen waar de tak begint en het kastje ophoudt is niet of nauwelijks zichtbaar. De lades worden bekleed met prenten uit oude kunstboeken. De steltlopers zijn dynamisch er wordt met evenwicht gespeeld en ze komen tot leven. Het resultaat is magisch.. De achterliggende gedachte is: ‘hergebruik’ en het thema: ‘natuur’.

Jos Apeldoorn is met hout opgegroeid bij de timmerwerkplaats van zijn vader in Egmond-Binnen.
Toen in 2002 in Egmond-Binnen op een historische plek drie grote iepen door ziekte werden gekapt gebruikte ik deze voor drie manshoge beelden die iets vertellen over de historie van de Adelbertusakker. Ze zijn aldaar permanent te bezichtigen . Jos Apeldoorn maakt divers werk naar de actualiteit zoals de ‘wildplasser’ en de ‘corona groet’. momenteel heeft Jos zich tot taak gesteld om omgehaalde wilgen uit Heiloo te restaureren. Hij eert daarmee de boom, volgt de natuurlijke vorm van de wilg en geeft het hout een tweede leven als kunstobject.

Anja Jonker woont en werkt in Castricum en begeleid de houtgroep op Perspectief. Ook geeft zij de basisworkshop beeldhouwen in hout. Anja heeft na een kunstopleiding allerlei kunstprojecten gedaan. Zo is zij bijvoorbeeld initiatiefneemster van familie-evenement de ‘Sprookjestuin’ die aan het begin van de zomervakantie te zien is in de tuin van Kapitein Rommel. Anja specialiseerde zich in beeldhouwen en was jarenlang in de leer bij Jos Apeldoorn. De passie voor hout is groot! Anja maakt beelden over mens en natuur, over liefde en gezin.

Cor Berkhout werkte 40 jaar als docent lichamelijke oefening in het speciaal onderwijs. Nu is er tijd, om (een van)zijn hobby´s, beeldhouwen in hout vorm te geven. In de tuin ziet u abstract werk en ook figuratieve beelden van mensen die hij heeft ontmoet . Ook probeert Cor zijn grote passie voor het zeilen weer te geven in hout. Cor heeft een groot talent voor beeldhouwen. Nu is het als autodidact vaak een flinke zoektocht om de juiste vorm of uitdrukking in het beeld naar voren te laten komen. Daarom werd Cor lid van Perspectief. Hier word hij gestimuleerd en voorzien van verschillende inzichten, dit werkt zeer aanstekelijk. Samen met gelijkgestemden hoopt hij nog veel beelden te kunnen maken.
Deze week zal het werk van meerdere leden van de houtgroep van Perspectief in de tuin te zien zijn.

De tuin is een veilige doorstoomlocatie. Met deze kunstexposities hebben kunst- en natuurliefhebbers maandelijks een leuk cultureel uitje in eigen dorp.
Met de coronamaatregelen kunnen we een maximaal aantal bezoekers toelaten in de tuin. We regelen dit door voor iedere bezoeker een houten toegangsblokje klaar te leggen. Bij het verlaten van de tuin levert u het blokje weer in. Zijn de blokjes bij de entree op dan moet u even wachten tot iemand de tuin verlaat. U bent van harte Welkom!