De week van 28 juni tot en met 2 juli is het zover er is weer Kunst in de Tuin! Deze keer zijn er landschapsschilders in de Tuin actief. Anneke Dekkers en Henk-Willem Klaassen verheugen zich om in de Tuin van Kapitein Rommel ter plekke te schilderen. Zich te laten inspireren door de mooie tuin. Hun werk is te zien van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur. Ook zullen de schilders live een aantal dagen aan het werk zijn.

‘Er is niets mooiers dan met je veldezel de natuur in’ zo vertelt Anneke Dekkers. Anneke trekt graag met haar schildersmaat Henk-Willem Klaassen de natuur in. Ze zetten hun schildersezels neer op een mooie plek en zijn zo een dag zoet.

Zo hebben zij het meertje van Brasser van alle kanten in alle seizoenen geschilderd. Vorig jaar hebben ze uitzichten op de NS-wandelroute vastgelegd. Anneke: ‘Buiten schilderen is spannend. Zeker met een stevig briesje. Het is keuzes maken, snel werken, op zoek naar de juiste kleuren en sfeer’.

Henk- Willem Klaassen is 30 jaar geleden begonnen met schilderen. Hij dacht niet te kunnen schilderen, had geen enkel idee wat hij zou schilderen. Gaande de jaren kreeg hij er plezier in en het schilderen werd een passie. Henk Willem schildert als hobby, naast zijn werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en trainer. Voor hem is schilderen een vorm om zijn passie en levensvisie weer te geven. Vaak heeft het schilderij dat u ziet een verhaal, een geschiedenis, is een onderdeel van een ontwikkeling van de mens en de kunstenaar.

Henk-Willem brengt kleurrijke en sfeervolle landschappen en het bos op het doek. ‘Colourful painting’, zou je kunnen zeggen. Verschillende kunstschilders inspireren hem zoals: David Hockney en de Nederlandse schilder Gert-Jan Scholte-Albers. Maar ook schilders als Monet, van Gogh en Jeroen Krabbe inspireren hem.

Het belooft een bijzondere expositie te worden waarbij de kunstenaars een aantal dagen live in de tuin aan het schilderen zijn. In de tuin van Kapitein Rommel laten Anneke Dekkers en Henk Willem Klaassen kleurrijke natuurschilderijen zien. U bent van harte welkom.

Meer weten? www.henkwillemklaassen.nl www.crealab16.nl