Nieuw Insectenhotel

Home | Nieuws | Nieuw Insectenhotel

Franka Oud, leerling van het Supreme college, heeft aan de Tuin gevraagd om voor een schoolproject een insectenhotel te plaatsen in de tuin. Dit kwam goed uit omdat het oude bijenhotel aan vervanging toe was. Zij heeft dit op 18 maart geplaatst. Hieronder een bericht van Franka.

Het Insectenhotel
Als je toch eens langskomt om van de Tuin van Kapitein Rommel te genieten, neem dan ook een kijkje bij het insectenhotel. Bezoek de bijtjes, vlinders, gaasvliegen, lieveheersbeestjes, oorwormen, solitaire wespen en de andere gasten die daar logeren.
Leer meer over duurzaamheid en de verschillende gasten door de QR-code te scannen, dan kom je op mijn website. Voor als je het leuk vind om de bijtjes bij jou thuis bezig te zien staan er op de website wat tips over hoe je zelf een gezellig onderkomen kunt maken voor de insecten in jouw tuin.
Uit ervaring weet ik dat het heel leuk is om een eigen insectenhotel te ontwerpen en te bouwen. Mijn project was een schoolopdracht waarin ik de kans kreeg om meer te leren over Nederlandse ecosystemen en de kwetsbare schakels daarin: de insecten. En omdat dit een belangrijk onderwerp is, leek het me een goed idee om anderen hier ook wat meer informatie over bij te brengen. En daarom ben ik heel blij dat mijn insectenhotel in de Tuin van Kapitein Rommel mag staan.

Franka Oud
Leerling Supreme College, Castricum.