Op 27 februari, 8 maart en 22 maart van 15.00 – 16.00 uur is er een voorleesmiddag voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Met het boekje ‘Mestkever maakt muziek’ van Janet Kleiberg (schrijfster) en Hetty Spaanderman (illustraties) worden de kinderen meegenomen in het verhaal van de mestkever en zijn vrienden Spits de Muis, Piet de Eekhoorn, Merel en Hiboe de Uil. Met een vertelkist doen de kinderen actief mee met de dieren uit het verhaal. Kinderen mogen een melodie schrijven op een notenbalk. De notenbalk wordt met de blokfluit in klank omgezet. Met een prachtig kleurplaat word de middag afgesloten. Hetty Spaanderman exposeert haar schilderijen in de Tuin van Kapitein Rommel


Ben je weleens bij het Beestjespad geweest en heb je daar allerlei beestjes gezien? Op woensdagmiddag 1 maart kun je nu zelf een beestje maken. Van 13:30 tot 15:30 voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. We gaan aan de slag met verfkarton, knopen, kralen en chenille draad. Je kan zelf kiezen wat je wilt gebruiken. We maken er een gezellige middag van! De prijs is € 4,00 inclusief limonade. De Tuin van Kapitein Rommel ligt schuin tegenover het station Castricum.


Op 15 februari om 19.30 uur geeft Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Natuur en Landschap een lezing in de Tuin van Kapitein Rommel. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Reserveer daarom tijdig op www.tuinvankapiteinrommel.nl. Toegang € 3,50 inclusief koffie of thee. Noord-Holland is een prachtige provincie met unieke landschappen, alleen al in de omgeving van Castricum zijn er polders, moeraslanden, duinen en open water. De druk op het landschap is echter enorm. Noord-Holland heeft te maken met klimaatverandering, moet de natuur beschermen én er ligt een woningbouwopgave waarbij er ook gekeken wordt waar plek is om duurzame energie op te wekken. Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap) gaat in haar lezing onder andere in op het behoud van het landschap voor de toekomst.


NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! De Tuin van Kapitein Rommel nodigt iedereen uit om een paar uur mee te werken aan verschillende klussen. Op 10 maart gaan we vaste planten in de borders planten, houtsnippers op de paden kruien, graszoden leggen, terras tafels beitsen en klaar zetten. Natuurlijk is er tijd voor koffie en lunchen we met elkaar. Schrijf je in op https://www.nldoet.nl/activiteit/voorjaarswerk-tuin-van-kapitein-rommel


Tot 1 februari is er een nieuwe expositie te zien in de Tuin van Kapitein Rommel. De schilderijen van Joshua Stam pronken namelijk aan de muren van de ontmoetingsruimte in de Tuin van kapitein Rommel. Ze geven een sfeer die doet denken aan de tijd van de Renaissance.


Op 15 maart 2023 is de Tuin van Kapitein Rommel stembureau voor de Waterschapsverkiezingen en Provinciale Staten. Het Stembureau in de Tuin van Kapitein Rommel 2 is op deze dag geopend van 00.00 - 01.00 uur en van 7.30 - 20.00 uur.


Wij hebben ontdekt dat de kabouters weer terug zijn in de Tuin van kapitein Rommel! Zo langzamerhand vinden we steeds meer kaboutersporen. In de herfstvakantieweek van 17 t/m 21 oktober zijn peuters, kleuters en hun begeleiders  van harte welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om ze te gaan zoeken.


Een bijzondere collectie aquarellen zijn vanaf heden tot en met 10 november te zien in de Tuin van Rommel. Michel van Noort uit Castricum heeft deze gemaakt. Michel is bioloog en docent biologie. In zijn vrije tijd gaat hij veel de natuur in om te vogelen, ook in het buitenland dus.


Op donderdag 18 augustus leest Patty Brinkman in het tuinhuisje van Kapitein Rommel voor uit haar eigen boek ‘De Tandenfee’. Leuk voor kinderen tussen de leeftijd van 5 t/m 8 jaar. € 2,- per kind. Jullie zijn welkom om 13:30 of 15:00 uur. Er kunnen maximaal 10 kinderen per keer meeluisteren dus reserveren via de site is verplicht.


Tot en met 1 september is er een nieuwe expositie te zien in de ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel. Te bewonderen tijdens de reguliere openingstijden op werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur.


Van 17 tot en met 21 juli komen alle Sprookjes voor de Elfde keer weer tot leven en verandert de Tuin van Kapitein Rommel in een magische wereld. Kaarten zijn alleen online en op tijdslot verkrijgbaar op www.tuinvankapiteinrommel.nl. Toegang € 5,00 per kind, maximaal 2 volwassen die kind(eren) begeleiden hebben gratis toegang. Er is geen kaartverkoop aan de poort. Kinderen met een strookje van Stichting Welzijn Castricum en hun begeleiders kunnen zich melden bij de poort.


In de eerste week van de zomervakantie organiseert de Tuin van Kapitein Rommel dit jaar weer voor de elfde keer de Sprookjestuin. De Heen-en-Weerwolf, de veerman uit Puk van de Petteflat die de kinderen over de vijver van de Tuin vaart, is dit jaar op vakantie. Het varen in het veerbootje ervaren de kinderen als een spannende belevenis. Wie wil in de week van 17 – 21 juli veerman zijn?
Heb je interesse en wil je ook een of meerdere dagdelen een steentje bijdragen aan de Sprookjestuin. Neem dan contact op met de Tuin van Kapitein Rommel, Margot Nell (bereikbaar op ma, do en vr 0251-672356) of stuur een email naar info@tuinvankapitenrommel.nl


Marije Samuels: Kunstenares en coaching, Studio Sense.
Werkt met veel liefde voor de natuur. Het liefst buiten in de natuur met natuurmateriaal. Werken met aarde en energie, met mensen en dieren.
Spelen met materiaal, woorden en klank.
Van niets, iets maken vindt zij heerlijk en magisch. Kunst van leven.


‘Kunst in Hout’ en demonstraties van Anja Jonker, Jos Apeldoorn Guus Wattel, Cor Berkhout, en deelnemers van Perspectief. Landart van IMIX met Mireille Schermer en Marion Albers. Binnen een expositie met schilderijen van Marije Samuels. Installaties, beelden, objecten van sprokkelen drijfhout en mixed media. Dit is een greep van de expositie van veelzijdige Kunst die in de Tuin van Kapitein Rommel te zien is van 4 tot en met 10 juni. De Tuin is speciaal geopend tijdens de Kunstfietsroute (4 en 5 juni). In dit kader is er een extra bijzondere fiets-tentoonstelling met ligfietsen, wilgentenenfiets en een Hakbak-fiets.


In de Tuin van Kapitein Rommel zetten vanuit Transitie Castricum de vrijwilligers van het Soepcafé op 15 juni de pannen weer op het vuur. Kom gratis soep en brood eten en geniet van elkaars gezelligheid. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom. De spullen voor dit duurzaamheidsinitiatief worden belangeloos ter beschikking gesteld door groentebroers Beentjes en bakker Brakenhoff. Inloop: 14.30 uur.


Het jaarbericht van 2021 is hier te bekijkenDe Tuin van Kapitein Rommel is een uniek stukje natuur in Castricum, dat is ontstaan door initiatieven van enthousiaste vrijwilligers. De tuin bestaat uit allemaal kleine stukjes met elk een eigen karakter, Van de buitenborder langs het Stinzenbosje naar het natuurlijke deel. Over de brug langs de waterval naar het tuinhuis. Vervolgens langs de border, de kas naar de kruidentuin. Dit geeft een enorme variëteit aan van planten en bloemen op een klein stukje grond bij elkaar. Dit alles wordt met veel liefde onderhouden door een kleine ploeg vrijwilligers en een tuinman die wel wat hulp kunnen gebruiken. Dus zoeken wij vrijwilligers met een hart voor groen, die het leuk vinden om mee te helpen met het onderhoud van dit bijzondere stukje Castricum.
Van 18 november 2021 tot 27 januari 2022 hangen in de expositieruimte van de Tuin van Kapitein Rommel tekeningen van Jan Liefting. Jan is een gepensioneerde hovenier, die al van kinds af aan een liefde voor tekenen had. Na zijn pensionering heeft hij weer tijd gekregen om deze hobby uit te oefenen. Hij maakt vooral heel gedetailleerde portretten met potlood in zwartwit. Zijn favoriete onderwerp is kinderen en natuurlijk vooral zijn eigen kleinkinderen.


Download programma 12 t/m 18 september Kunst in de Tuin: Licht en Zwaartekracht De Tuin van Kapitein Rommel organiseert in samenwerking met Anja Jonker inmiddels voor de 10e keer Kunst in de Tuin van 12 t/m 18 september. Openingstijden zijn van 9.30 -16.30 uur, op zaterdag en zondag vanaf 10.30 uur. Entree is gratis.

Met deze exposities wordt invulling gegeven aan de gezamenlijke passie voor natuur en kunst. De Tuin van Kapitein Rommel stelt deze unieke plek in Castricum beschikbaar en Anja Jonker nodigt kunstenaars uit om in deze natuurlijke oase te exposeren. Zij zoekt de samenwerking en verbindt de kunstenaars met de tuin en met elkaar. Hierdoor ontstaat er in de Tuin van Kapitein Rommel een magische, creatieve en natuurlijke versmelting. “Het wordt een broedplaats. Daar krijg ik vleugels van”, zegt Anja Jonker.

Vleugels, vliegen en het overwinnen van de zwaartekracht, een van de vier natuurkrachten. De zwaartekracht, de aantrekkingskracht die twee of meer lichamen op elkaar uitoefenen. Met vleugels daag je deze natuurkracht uit en kan je vliegen en dansen in de wind. Maar ook je geest laten vliegen, het even ontsnappen aan het alledaagse en je verbeelding laten gaan. Daarmee ontstaat het thema “Licht en Zwaartekracht”. De expositie laat een verscheidenheid aan zeer verschillende vaardigheden van 5 kunstenaars zien, een mix van design, ambacht, dichtkunst en klankkunst.


Op zaterdag 30 oktober is de Tuin van Kapitein Rommel open van 11:00 tot 16:30 uur. Vanaf 13:00 uur speelt de lokale band AYCE. AYCE bestaat uit Wouter van Weers, Maarten Nijman, Guido Bos en Edo de Lang. Ze spelen lekker in het gehoor liggende covers waar ze hun eigen draai aan geven.


Van 29 oktober t/m 5 november exposeert IMIX in de Tuin van Kapitein Rommel. Van maandag t/m vrijdag geopend van 9:30 – 16:30 uur en nu speciaal extra open op zaterdag 30 oktober van 11:00 – 16:30 uur. Op zaterdag wordt de expositie muzikaal omlijst door de band AYCE vanaf 13:00 uur.

IMIX is een kunstenaarscollectief, bestaande uit Marion Albers, Mireille Schermer en Gemma Distelbrink. IMIX mixt kunst en natuur.


Van 1 oktober – 19 november exposeert Fenneke Kramer in de Ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel.

Dat roze frist zo op als je dat lichte groen ernaast zet.
Hoe is het als je koud roze naast warm oranje zet?
Wat gebeurt er als je in een overwegend “warm” schilderij een “koude” kleur zet?
Of... wat als je in een harmonieus kleurenschema opeens een dissonant plaatst?
Dat zijn zo de vragen die ik tegenkom bij het schilderen.


Wij hebben ontdekt dat de kabouters weer terug zijn in de Tuin van Kapitein Rommel. We vinden steeds meer sporen en er is een echt Kabouterpad ontstaan met leuke activiteiten voor jullie. Kom je ook In de herfstvakantieweek?

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober van 9.30 -16.30 uur zijn peuters, kleuters met hun begeleiders van harte welkom. De prijs is € 4,= kind inclusief iets lekkers. Online reserveren en betalen via onze website.

Je leent een kaboutermuts en je gaat met rode kabouterwangetjes op ontdekkingstocht naar de kabouters bij de paddenstoelen. Samen met je (groot)ouders loop je een route waar je kabouteropdrachten uitvoert. Je kan het bezoek afsluiten op het terras met lekkere kabouterpannenkoekjes. Tot ziens in de kaboutertuin!


Dinsdag 5 oktober:
KNEDEN< KLOPPEN<DRAAIEN
Workshop primitieve potten en gedraaide potten maken Pak je kans op een elektrische draaischijf. Ook kun je een kom, een schaal of een pot opbouwen met kleirollen.
Tijd: 13.30-16.00
Prijs: 20,00 inclusief materiaal

Woensdag 6 oktober
RUB THE GARDEN!
Kinderworkshop. Van bomen, muren en stukken grond worden afdrukken gemaakt in klei of op papier. Zo kun je een stukje van de Tuin van Kapitein Rommel, mee naar huis nemen.
Tijd: 13.45-14.45 uur
Prijs: 6,50 inclusief materiaal


In de week van 4 t/m 8 oktober is er een nieuwe expositie in de Tuin van Kapitein Rommel met keramiek van Ingrid Mol en Wilma Bosland. Deze week krijg je een unieke kans om zelf je handen uit de mouw en in de klei te steken. Je kunt je inschrijven voor de workshops keramiek en pottendraaien met de beide kunstenaars. Je kunt zelf kunst maken en tegelijkertijd genieten van de bijzondere keramiek expositie met een kopje koffie of kruidenthee op ons mooie terras.


Van 4 tot 8 oktober exposeren de kunstenaars Ingrid Mol en Wilma Bosland en deelnemers van Toonbeeld. Dit wordt opgeluisterd met gedichten van dichteres Mia Wijten.


Van 23 september tot 31 oktober 2021 is de Tuin van Kapitein Rommel een van de locaties van de muzikale audiotour “Onder de Sterren” van Kunstenaarscollectief CAKtwo. Dit is een audioroute bestaande uit 8 fysieke sterren met tekst en muziek achter een QR-code.
De sterren staan op 8 verschillende locaties in de gemeente Castricum. Iedere Ster heeft een eigen thema, voor de Tuin van Kapitein Rommel is dat de Nachtegaal. De ster nodigt je uit om de volledige sterrenroute te wandelen of fietsen en al de mooie locaties te bezoeken.
Op je tocht hoor je grappige of merkwaardige verhalen en liedjes. Je komt terecht in een wereld waarin de mens niets groter is dan de mieren en niets kleiner is dan het sterrenvolk. Onder de Sterren is een reis langs verborgen plekken, magische tuinen en knusse stops voor een kop koffie of thee.


Afsluiting Oase der Muzen van de Landartgroep Fenix
Komt het zien, komt het zien!!!
Tussen 14:00 en 15:00 uur paraderen een groep Reuzenvlinders op stelten over de Dorpsstraat. Dit spektakel vindt plaats in verband met cultuur rondom de afsluiting van de Dorpstraat. Nu de Dorpstraat is afgesloten hebben de vlinders de kans om uit te vliegen. Deze vlinders zijn onderdeel van de Landartgroep Fenix die dit weekend de expositie in de Tuin van Kapitein Rommel afsluit. In de Tuin is onder meer een reuzencocon waar je in kan kruipen om daarna weer herboren verder te gaan. In de tuin is veel meer te zien, houtkunst van Perspectief, een echt Zwanenmeer en tuingedichtjes.


• Oase der Muzen In samenwerking met Landartgroep de Fenix. • Van 6 tot en met 10 september
• Kunstwerken, activiteiten en gedichten.
• Natuurlijke producten, wellness activiteiten en bijzondere rondleidingen
• Toegang gratis van maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur
• Workshops op inschrijving


De gedichten zijn overal in de tuin te vinden. Er is ook een bundel “Tuindichtjes” uitgekomen. Op woensdag en vrijdag is dichteres Susanne van Reenen ook aanwezig om te inspireren voor wie ook eens een dichtje wil schrijven. Meer informatie over de boekjes of een boekje bestellen?
info@uitgeverijnona.nl


Rust en Ruimte in je hoofd? Access Bars geeft diepe ontspanning door zachte aanraking van het hoofd. Lekker liggen, ontspannen en ontvangen! Kom het nu ervaren bij de Tuin van Kapitein Rommel voor de introductieprijs van 25 euro voor een half uur. Wees welkom!
Marije Samuels

Aanmelden
0636314475
marijesamuels@gmail.com


Droom weg op de heerlijke klanken van klankschalen en bellen. In het midden van de groene oase in de Tuin van Kapitein Rommel kom je helemaal tot rust. Lekker zittend op een stoel of kussentje is dit half uurtje helemaal voor jou. Bijdrage 10 euro. Wees welkom!
Marije Samuels
Aanmelden
0636314475
marijesamuels@gmail.com


Rust en ruimte in je hoofd en je weer opladen? Dat kan met kleine, eenvoudige oefeningen tijdens het wandelen in de duinen, het zogenaamde "Bosbaden".
De wandelingen zijn tussen de 5 en 7,5 km. Ga je mee? De bijdrage is € 10,00. We starten in de "Tuin van Kapitein Rommel". Het zal je verrassend goed doen! Op andere dagen zijn er andere startpunten informeer er naar.
Frederieke Hols
06-15941086 Stuur een berichtje naar info@frederiekehols.nl
Vrijdag 24 september
10.30 uur


Wij zijn opgelucht, het Pompoenenconcert 2021 kan doorgaan. Op 28 augustus verwelkomen we jullie graag op de Tuin van Kapitein Rommel. Wel onder de Covid-voorwaarden van de overheid. Dat betekent dat je bij de ingang een verplichte corona check krijgt (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit). Reserveren op de website (www.tuinvankapiteinrommel.nl) is noodzakelijk vanwege een beperkt aantal plaatsen. De reservering incl. consumptiebon voor eerste consumptie (koffie / (kruiden) thee) kost € 2,=.


Tot 30 september exposeert Gerda Dekker haar schilderijen in de Ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel. Gerda voelt zich aangetrokken door de liefde en verbondenheid van moeder en kind. Dit brengt ze tot uiting in grote dierenschilderijen van 100 x 150 cm. “In een periode van lockdown heb ik het schilderen met acrylverf weer opgepakt”, vertelt Gerda. ”Ik ben geïnspireerd door dieren in Afrika, bijvoorbeeld de olifanten, maar ook door apen, giraffen, tijgers en zwanen. De natuur is prachtig en overweldigend, vandaar ook een beetje de keuze voor het grote formaat”.


Van woensdag 18 t/m vrijdag 20 augustus van 9.30-13.00, zijn alle kinderen van de basisschool leeftijd welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om het Beestjespad te lopen en allerlei beestjes te ontdekken. Echt zien …. even aanraken …..of zelfs even voelen! Er zijn demonstraties met wandelende takken, miljoenpoten, reuzen slakken en kom alles te weten over wespen.


Van 2 t/m 6 augustus zetten Afke spaargaren en cursisten hun doeken op de ezel in de Tuin van kapitein Rommel. De schilders zijn van 11-16 uur in actie te zien. Publiek is van harte uitgenodigd het ontstaan van de impressies op doek te komen bewonderen. De tuin is van zichzelf al prachtig en we zijn benieuwd of de schilders het zonlicht op de waterlelies net zo mooi weten te vangen als Claude Monet dat deed.


GASTVROUWEN/GASTHEREN ONTMOETINGSRUIMTE

Op de tuin is een prachtige ontmoetingsruimte en een ruim terras waar bezoekers een kopje koffie of thee kunnen drinken. Om de bezoekers te ontvangen en de ruimte aantrekkelijk te houden zijn er gastheren/vrouwen nodig op wisselde uren of dagdelen.

De werkzaamheden zijn divers bv. bezoekers voorzien van koffie/thee, afrekenen, lichte huishoudelijke, voorlichting geven over de verhuur mogelijkheden van de ruimte en informatie verstrekken over de Tuin. Wij zijn op zoek naar mensen die op dinsdag en/of donderdagmorgen en/of vrijdagmiddag beschikbaar zijn.


Op de tuin is een prachtige ontmoetingsruimte en een ruim terras waar bezoekers een kopje koffie of thee kunnen drinken. Om de bezoekers te ontvangen en de ruimte aantrekkelijk te houden zijn er gastheren/vrouwen nodig op wisselende uren of dagdelen. De werkzaamheden zijn divers bv. bezoekers voorzien van koffie/thee, afrekenen, lichte huishoudelijke taken, voorlichting geven over de verhuurmogelijkheden van de ruimte en informatie verstrekken over de Tuin. Wij zijn op zoek naar mensen die op dinsdag en/of donderdagmorgen en/of vrijdagmiddag beschikbaar zijn.


De week van 28 juni tot en met 2 juli is het zover er is weer Kunst in de Tuin! Deze keer zijn er landschapsschilders in de Tuin actief. Anneke Dekkers en Henk-Willem Klaassen verheugen zich om in de Tuin van Kapitein Rommel ter plekke te schilderen. Zich te laten inspireren door de mooie tuin. Hun werk is te zien van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur. Ook zullen de schilders live een aantal dagen aan het werk zijn.


In de eerste week van de schoolvakantie in de zomer is de Sprookjestuin een groot feest; er is een speurtocht langs 30 sprookjes gemaakt door Anja Jonker, die opgesteld staan in de tuin. Honderden kinderen genieten elk jaar weer van deze unieke belevenis!


Dit jaar biedt de Tuin van Kapitein Rommel iedere maand de gelegenheid aan een wisselend aantal kunstenaars om een week te exposeren. Van 31 mei tot en met 6 juni mei bent u welkom bij de tweede buiten expositie. Het thema is HOUT.
Van maandag t/m vrijdag van 10:00 -16:00 uur en zaterdag en zondag van 11.00-17:00 uur. De entree is vrij. De kunstenaars kunt u tijdens de expositie ook op gepaste afstand aan het werk zien.


Help een dagje mee in de tuin op 28 mei van 10:00-15:00 uur tijdens NL doet. We gaan buitenmeubelen schoon maken en schilderen, in de kas aan het werk, nieuwe kruiden en vaste planten aanplanten. Je kan een vogelhuisje timmeren voor je zelf en voor de Tuin van Kapitein Rommel Ook gaan we een egelhuis maken. Opgeven kan via https://www.nldoet.nl/klus/voorjaarswerk-tuin-van-kapitein-rommel


Ben je creatief en vind je het leuk om met kinderen te werken. Dan is meewerken aan een creatieve workshop echt iets voor jou. Als vrijwilliger workshop begeleidt je leerlingen tot 10 jaar, meestal tijdens de schoolvakanties, met leuke creatieve middagen. Je verzint samen met een ervaren vrijwilliger vooraf een creatieve middag. Ons doel is om met natuurlijke materialen te werken. Je treft de voorbereidingen en tijdens de middag en help je kinderen iets moois te maken.


In de herfstvakantie kreeg de Tuin bezoek van bijna 300 kinderen! Vrijwilligers ontvingen de kinderen bij de poort. Ondanks de aangescherpte richtlijnen konden de kinderen genieten, van o.a. de kabouterdans zelf een egel kleien en de vele andere spelletjes! Ook de kabouter pannenkoekjes waren een traktatie! Een enthousiaste review van Chantal Groot; ‘Ik wilde laten weten dat wij echt een geweldig leuke middag hebben gehad bij u in de tuin!!!.Het was allemaal goed georganiseerd en alles zag er geweldig mooi uit.


Op donderdag 6 augustus is onze Math koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. Al sinds 1992 zet Math zich in als vrijwilliger.


De Tuin van Kapitein Rommel is op zoek naar een handige duizendpoot. Kun jij loshangende deurtjes vastzetten? Pergola en tuinhout herstellen? Je collega vrijwilligers aan het werk zetten en helpen? Kom dan ons team van vrijwilligers versterken! Vrijwillige klusjesman (m/v) Voor 4 tot 8 uur per week Wij bieden • Werken in de mooiste tuin van Castricum, waar iedereen welkom is en tot zijn recht komt. • Een inspirerende werkplek met geweldige collega’s in een gezellig team.


Tuinbericht najaar 2020.