Wij zijn opgelucht, het Pompoenenconcert 2021 kan doorgaan. Op 28 augustus verwelkomen we jullie graag op de Tuin van Kapitein Rommel. Wel onder de Covid-voorwaarden van de overheid. Dat betekent dat je bij de ingang een verplichte corona check krijgt (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit). Reserveren op de website (www.tuinvankapiteinrommel.nl) is noodzakelijk vanwege een beperkt aantal plaatsen. De reservering incl. consumptiebon voor eerste consumptie (koffie / (kruiden) thee) kost € 2,=.


Van woensdag 18 t/m vrijdag 20 augustus van 9.30-13.00, zijn alle kinderen van de basisschool leeftijd welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om het Beestjespad te lopen en allerlei beestjes te ontdekken. Echt zien …. even aanraken …..of zelfs even voelen! Er zijn demonstraties met wandelende takken, miljoenpoten, reuzen slakken en kom alles te weten over wespen.


Van 2 t/m 6 augustus zetten Afke spaargaren en cursisten hun doeken op de ezel in de Tuin van kapitein Rommel. De schilders zijn van 11-16 uur in actie te zien. Publiek is van harte uitgenodigd het ontstaan van de impressies op doek te komen bewonderen. De tuin is van zichzelf al prachtig en we zijn benieuwd of de schilders het zonlicht op de waterlelies net zo mooi weten te vangen als Claude Monet dat deed.


GASTVROUWEN/GASTHEREN ONTMOETINGSRUIMTE

Op de tuin is een prachtige ontmoetingsruimte en een ruim terras waar bezoekers een kopje koffie of thee kunnen drinken. Om de bezoekers te ontvangen en de ruimte aantrekkelijk te houden zijn er gastheren/vrouwen nodig op wisselde uren of dagdelen.

De werkzaamheden zijn divers bv. bezoekers voorzien van koffie/thee, afrekenen, lichte huishoudelijke, voorlichting geven over de verhuur mogelijkheden van de ruimte en informatie verstrekken over de Tuin. Wij zijn op zoek naar mensen die op dinsdag en/of donderdagmorgen en/of vrijdagmiddag beschikbaar zijn.


Op de tuin is een prachtige ontmoetingsruimte en een ruim terras waar bezoekers een kopje koffie of thee kunnen drinken. Om de bezoekers te ontvangen en de ruimte aantrekkelijk te houden zijn er gastheren/vrouwen nodig op wisselende uren of dagdelen. De werkzaamheden zijn divers bv. bezoekers voorzien van koffie/thee, afrekenen, lichte huishoudelijke taken, voorlichting geven over de verhuurmogelijkheden van de ruimte en informatie verstrekken over de Tuin. Wij zijn op zoek naar mensen die op dinsdag en/of donderdagmorgen en/of vrijdagmiddag beschikbaar zijn.


Gelukkig hebben we dit jaar groen licht om de Sprookjestuin door te kunnen laten gaan als doorstroomactiviteit. Ingang via het ene hek, uitgang via de andere. Van zondag 11 tot en met donderdag 15 juli zijn jullie welkom tussen 9:30-16:30. Dan is de Tuin van Kapitein Rommel weer omgetoverd tot Sprookjestuin. Mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en met natuurlijk de prachtige creaties van kunstenares Anja Jonker en Marije Samuels. Entree is € 4,- voor de kinderen, volwassenen zijn gratis. Reserveren en kaartverkoop vanaf 1 juli alleen online, www.tuinvankapiteinrommel.nl. Geen verkoop aan de poort.


De week van 28 juni tot en met 2 juli is het zover er is weer Kunst in de Tuin! Deze keer zijn er landschapsschilders in de Tuin actief. Anneke Dekkers en Henk-Willem Klaassen verheugen zich om in de Tuin van Kapitein Rommel ter plekke te schilderen. Zich te laten inspireren door de mooie tuin. Hun werk is te zien van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur. Ook zullen de schilders live een aantal dagen aan het werk zijn.


In de eerste week van de schoolvakantie in de zomer is de Sprookjestuin een groot feest; er is een speurtocht langs 30 sprookjes gemaakt door Anja Jonker, die opgesteld staan in de tuin. Honderden kinderen genieten elk jaar weer van deze unieke belevenis!


Dit jaar biedt de Tuin van Kapitein Rommel iedere maand de gelegenheid aan een wisselend aantal kunstenaars om een week te exposeren. Van 31 mei tot en met 6 juni mei bent u welkom bij de tweede buiten expositie. Het thema is HOUT.
Van maandag t/m vrijdag van 10:00 -16:00 uur en zaterdag en zondag van 11.00-17:00 uur. De entree is vrij. De kunstenaars kunt u tijdens de expositie ook op gepaste afstand aan het werk zien.


Help een dagje mee in de tuin op 28 mei van 10:00-15:00 uur tijdens NL doet. We gaan buitenmeubelen schoon maken en schilderen, in de kas aan het werk, nieuwe kruiden en vaste planten aanplanten. Je kan een vogelhuisje timmeren voor je zelf en voor de Tuin van Kapitein Rommel Ook gaan we een egelhuis maken. Opgeven kan via https://www.nldoet.nl/klus/voorjaarswerk-tuin-van-kapitein-rommel


Ben je creatief en vind je het leuk om met kinderen te werken. Dan is meewerken aan een creatieve workshop echt iets voor jou. Als vrijwilliger workshop begeleidt je leerlingen tot 10 jaar, meestal tijdens de schoolvakanties, met leuke creatieve middagen. Je verzint samen met een ervaren vrijwilliger vooraf een creatieve middag. Ons doel is om met natuurlijke materialen te werken. Je treft de voorbereidingen en tijdens de middag en help je kinderen iets moois te maken.


In de herfstvakantie kreeg de Tuin bezoek van bijna 300 kinderen! Vrijwilligers ontvingen de kinderen bij de poort. Ondanks de aangescherpte richtlijnen konden de kinderen genieten, van o.a. de kabouterdans zelf een egel kleien en de vele andere spelletjes! Ook de kabouter pannenkoekjes waren een traktatie! Een enthousiaste review van Chantal Groot; ‘Ik wilde laten weten dat wij echt een geweldig leuke middag hebben gehad bij u in de tuin!!!.Het was allemaal goed georganiseerd en alles zag er geweldig mooi uit.


Op donderdag 6 augustus is onze Math koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. Al sinds 1992 zet Math zich in als vrijwilliger.


De Tuin van Kapitein Rommel is op zoek naar een handige duizendpoot. Kun jij loshangende deurtjes vastzetten? Pergola en tuinhout herstellen? Je collega vrijwilligers aan het werk zetten en helpen? Kom dan ons team van vrijwilligers versterken! Vrijwillige klusjesman (m/v) Voor 4 tot 8 uur per week Wij bieden • Werken in de mooiste tuin van Castricum, waar iedereen welkom is en tot zijn recht komt. • Een inspirerende werkplek met geweldige collega’s in een gezellig team.


Tuinbericht najaar 2020.