De Tuin van Kapitein Rommel is een prachtige plek in Castricum. De tuin wordt gerund door een team van vrijwilligers, mensen met een beperking, een tuinman, een coördinator en vijf bestuursleden. De Tuin is ook een ontmoetingsplaats waar kleinschalige recreatieve, culturele en educatieve activiteiten plaatsvinden. (zie ook www.tuinvankapiteinrommel.nl). Per 1 februari 2024 zoekt de Tuin van Kapitein Rommel een

Activiteitencoördinator

20 uur per week

De functie in het kort: Organiseren en coördineren van alle werkzaamheden die verricht worden op de Tuin zoals:
 • De spin in het web bij de activiteiten;
 • Aansturen van vrijwilligers;
 • In overleg met het bestuur uitvoeren van het jaarprogramma;
 • Bijdragen aan een veilige en gastvrije sfeer voor iedereen (gast én vrijwilliger) Je hebt een antenne voor de behoeften van de diverse doelgroepen;
 • Bijdragen aan het ontwikkelen en opzetten van nieuwe activiteiten en projecten;
 • Werven, begeleiden en activeren van vrijwilligers en van personen in het kader van sociale participatie;
 • Coördineren van verhuur, vrienden administratie en inkoop;
 • Opzetten en onderhouden van contacten met andere organisaties, gericht op samenwerking bij wederzijdse projecten.
Dit neem je mee:
 • Je bent nieuwsgierig, zorgvuldig, inspirerend, een teamspeler met humor;
 • Je hebt ervaring in het werken met vrijwilligers;
 • Je bent sociaal sterk en toegankelijk, hebt mensenkennis en kunt daardoor goed samenwerken met heel diverse persoonlijkheden;
 • Je functioneert op MBO(+) niveau;
 • Je bent In bezit van een EHBO/BHV diploma of bereid dit te halen;
 • Je hebt voldoende flexibiliteit om, waar nodig, bij activiteiten buiten de vaste werktijden aanwezig te zijn.
Wat bieden wij:
 • Een veelzijdige rol in een groot maar hecht en informeel team van vrijwilligers in onze prachtige Tuin van Kapitein Rommel;
 • Een functie van 20 uur per week;
 • In eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar;
 • Een salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket volgens schaal 7 CAO Sociaal Werk minimaal € 2.798 tot maximaal € 3.909 op basis van een voltijds dienstverband.
Enthousiast? Wil jij de uitdaging aangaan bij de Tuin van Kapitein Rommel? Stuur ons voor 24 november 2024 je CV en een motivatiebrief naar bestuur@tuinvankapiteinrommel.nl en we nemen contact met je op. Voor meer informatie over deze mooie functie kunt u contact opnemen met Henk Veen (06 20320 777).


Wist je dat we in de Tuin van Kapitein Rommel weer sporen van Kabouters ontdekt hebben? We zagen voetafdrukjes in het zand en wielsporen van een kruiwagentje. Op sommige plekken is het gras plat. Zou daar een kabouter geslapen hebben? Ga je mee op zoek?


Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.   De Tuin van Kapitein Rommel doet ieder jaar één dag mee  aan dit evenement. Dit jaar weer op zaterdag 4 november. Je moet je wel even aanmelden voor deze dag door hier te klikken (of ga naar https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/tuin-van-kapitein-rommel/)   Er is weer volop snoeiwerk, bijvoorbeeld om het stinzenbos open te houden zodat in het voorjaar alle bol- en knolgewassen weer tot hun recht komen. De vijver vraagt jaarlijks onderhoud door te baggeren en het te veel aan waterplanten te verwijderen. Verder moeten we zorgen dat niet alles dichtgroeit. We halen bijvoorbeeld een deel van de bekervarens jaarlijks weg om ruimte te maken voor andere planten.   We werken van 10.00 tot 15.00 uur en we verzorgen voor alle deelnemers een lekkere lunch. Koffie en thee (uit eigen kruidentuin) is volop beschikbaar. Dus het wordt weer een prachtige natuurwerkdag voor iedereen!


Voor egelliefhebbers: volwassenen en kinderen vanaf ca. 8 jaar wordt er tijdens de Natuurwerkdag van 10.30 tot 13.00 uur een workshop "Help de Egel" gegeven. De workshop is ook geschikt voor kinderen. Opgeven via de website van de Natuurwerkdag, https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/tuin-van-kapitein-rommel/. Of via info@tuinvankapiteinrommel.nl


Van woensdag 30 t/m vrijdag  1 september van 9.30-13.00, zijn alle kinderen van de basisschool leeftijd welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om het Beestjespad te lopen en allerlei beestjes te ontdekken. Echt zien, even aanraken, of zelfs even voelen!


In de Tuin van Kapitein Rommel wordt het Pompoenenconcert dit jaar op zondag 10 september georganiseerd in het kader van het Muziektuinen Festival. In de middag gaat het programma om 14.30 van start. Duynvolck treedt op en in de avond Folkust.


De Tuin is vrijdag 21 juli gesloten i.v.m. voorbereidingen voor de Sprookjestuin. De Sprookjestuin is van zondag 23 t/m donderdag 27 juli 9.30-16.30 uur Online reserveren kan op de website.

Het Beestjespad is op 30 en 31 augustus en 1 september van 9.30 -13.00 uur. Online reserveren vanaf 20 augustus op de website.

Pompoenenconcert is op zondag 10 september, vrij entree. Folkust komt optreden vanaf 20.15 uur. ’s Middags zijn we open van 14.00-17.00 uur met muziek in het kader van het Muziek Tuinen festival.


Franka Oud, leerling van het Supreme college, heeft aan de Tuin gevraagd om voor een schoolproject een insectenhotel te plaatsen in de tuin. Dit kwam goed uit omdat het oude bijenhotel aan vervanging toe was. Zij heeft dit op 18 maart geplaatst. Hieronder een bericht van Franka. Het Insectenhotel Als je toch eens langskomt om van de Tuin van Kapitein Rommel te genieten, neem dan ook een kijkje bij het insectenhotel. Bezoek de bijtjes, vlinders, gaasvliegen, lieveheersbeestjes, oorwormen, solitaire wespen en de andere gasten die daar logeren. Leer meer over duurzaamheid en de verschillende gasten door de QR-code te scannen, dan kom je op mijn website. Voor als je het leuk vindt om de bijtjes bij jou thuis bezig te zien staan er op de website wat tips over hoe je zelf een gezellig onderkomen kunt maken voor de insecten in jouw tuin. Uit ervaring weet ik dat het heel leuk is om een eigen insectenhotel te ontwerpen en te bouwen. Mijn project was een schoolopdracht waarin ik de kans kreeg om meer te leren over Nederlandse ecosystemen en de kwetsbare schakels daarin: de insecten. En omdat dit een belangrijk onderwerp is, leek het me een goed idee om anderen hier ook wat meer informatie over bij te brengen. En daarom ben ik heel blij dat mijn insectenhotel in de Tuin van Kapitein Rommel mag staan. Franka Oud Leerling Supreme College, Castricum.


Van 30 augustus t/m 1 september 2023 zijn alle kinderen van de basisschool leeftijd welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om het Beestjespad te lopen en allerlei beestjes te ontdekken. Echt zien…. even aanraken…..of zelfs even voelen! Er zijn demonstraties met wandelende takken, miljoenpoten, reuzen slakken en kom alles te weten over wespen. Ook is er een vlinderkraam met een vlinderbak met eitjes, rupsen, poppen en vlinders. Of doe de insectenbingo of één van de vele andere spelletjes.


Op zondag 10 september het jaarlijkse Pompoenenconcert. Vrij entree met optreden van Folkust. Tuin open vanaf 20:15 uur. De driemansformatie Folkust bestaat uit Herman Evers, Nick Worp en Els Gielis. Zij spelen popfolk, Americana, wat Iers, country en verder eigenlijk van alles wat. Klanken van de gitaar, banjo, saxofoon, viool en zang gaan klinken in onze mooie tuin!


Het jaarbericht van 2021 is hier te bekijken


Op donderdag 6 augustus is onze Math koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. Al sinds 1992 zet Math zich in als vrijwilliger.