Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei bruist het weer in de Tuin van Kapitein Rommel. In dit weekend vindt de traditionele Groenbeurs plaats. Vorig jaar is dit succesvol georganiseerd samen met een groep kunstenaars. Vanwege de grote belangstelling wordt dit weer herhaald. De openingstijden op beide dagen zijn van 11.00 tot 15.00 uur. Laat je verrassen door een bezoek op beide dagen aan de Tuin van Kapitein Rommel. Je bent van harte welkom op dit veelzijdige Groen- en Kunst evenement. Ook kun je nog even bijpraten op het terras met een kopje koffie of thee en kun je kennis maken met de Tuin van Kapitein Rommel en haar vele activiteiten.


Het jaarbericht van 2021 is hier te bekijkenDe Tuin van Kapitein Rommel is een uniek stukje natuur in Castricum, dat is ontstaan door initiatieven van enthousiaste vrijwilligers. De tuin bestaat uit allemaal kleine stukjes met elk een eigen karakter, Van de buitenborder langs het Stinzenbosje naar het natuurlijke deel. Over de brug langs de waterval naar het tuinhuis. Vervolgens langs de border, de kas naar de kruidentuin. Dit geeft een enorme variëteit aan van planten en bloemen op een klein stukje grond bij elkaar. Dit alles wordt met veel liefde onderhouden door een kleine ploeg vrijwilligers en een tuinman die wel wat hulp kunnen gebruiken. Dus zoeken wij vrijwilligers met een hart voor groen, die het leuk vinden om mee te helpen met het onderhoud van dit bijzondere stukje Castricum.Van woensdag 18 t/m vrijdag 20 augustus van 9.30-13.00, zijn alle kinderen van de basisschool leeftijd welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om het Beestjespad te lopen en allerlei beestjes te ontdekken. Echt zien …. even aanraken …..of zelfs even voelen! Er zijn demonstraties met wandelende takken, miljoenpoten, reuzen slakken en kom alles te weten over wespen.


GASTVROUWEN/GASTHEREN ONTMOETINGSRUIMTE

Op de tuin is een prachtige ontmoetingsruimte en een ruim terras waar bezoekers een kopje koffie of thee kunnen drinken. Om de bezoekers te ontvangen en de ruimte aantrekkelijk te houden zijn er gastheren/vrouwen nodig op wisselde uren of dagdelen.

De werkzaamheden zijn divers bv. bezoekers voorzien van koffie/thee, afrekenen, lichte huishoudelijke, voorlichting geven over de verhuur mogelijkheden van de ruimte en informatie verstrekken over de Tuin. Wij zijn op zoek naar mensen die op dinsdag en/of donderdagmorgen en/of vrijdagmiddag beschikbaar zijn.


Op de tuin is een prachtige ontmoetingsruimte en een ruim terras waar bezoekers een kopje koffie of thee kunnen drinken. Om de bezoekers te ontvangen en de ruimte aantrekkelijk te houden zijn er gastheren/vrouwen nodig op wisselende uren of dagdelen. De werkzaamheden zijn divers bv. bezoekers voorzien van koffie/thee, afrekenen, lichte huishoudelijke taken, voorlichting geven over de verhuurmogelijkheden van de ruimte en informatie verstrekken over de Tuin. Wij zijn op zoek naar mensen die op dinsdag en/of donderdagmorgen en/of vrijdagmiddag beschikbaar zijn.


In de eerste week van de schoolvakantie in de zomer is de Sprookjestuin een groot feest; er is een speurtocht langs 30 sprookjes gemaakt door Anja Jonker, die opgesteld staan in de tuin. Honderden kinderen genieten elk jaar weer van deze unieke belevenis!


Op donderdag 6 augustus is onze Math koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. Al sinds 1992 zet Math zich in als vrijwilliger.


De Tuin van Kapitein Rommel is op zoek naar een handige duizendpoot. Kun jij loshangende deurtjes vastzetten? Pergola en tuinhout herstellen? Je collega vrijwilligers aan het werk zetten en helpen? Kom dan ons team van vrijwilligers versterken! Vrijwillige klusjesman (m/v) Voor 4 tot 8 uur per week Wij bieden • Werken in de mooiste tuin van Castricum, waar iedereen welkom is en tot zijn recht komt. • Een inspirerende werkplek met geweldige collega’s in een gezellig team.


Tuinbericht najaar 2020.