Tuininrichting

Home | Nieuws | Tuininrichting

Als u bij binnenkomst in de Tuin van Kapitein Rommel linksaf slaat ziet u bijna direct al de centraal gelegen vijver met het eiland. Rondom de vijver zijn prachtige plantenborders aangebracht. En het stinzenbos – met in het voorjaar onder de bomen de typische stinzenplanten daslook, bosanemoon, winterakoniet, kievitsbloem en sterhyacint – is de moeite van het bekijken zeer waard.

Loopt u door naar achteren, komt u eerst in het ecologisch aangelegde gedeelte. Hier ziet u verschillende graslandtypen: nat, droog en schraal grasland. Hier mag de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan. Koekoeksbloem, veldzuring, hertshooi, walstro, duinviooltje en muizenoortje voelen zich hier goed thuis.
Als u vervolgens verder loopt over de loopbrug komt u langs de waterval. Die vormt de overgang naar het voorste tuingedeelte. Het water wordt uit de vijver opgepompt en stroomt via een klein beekje terug.

In het voorste deel van de tuin wandelt u door het zogenoemde cultuurgedeelte. Daar ziet u de bloemborders, een tuinkas en de rondom een waterput aangelegde kruidentuin.

Vervolgens komt u bij de ontmoetingsruimte met een deels overdekt ruim terras, waar u kunt uitrusten van dit rondje door de tuin. Hier kunt u bijvoorbeeld heerlijke kruidenthee uit eigen tuin drinken. Het pad gaat van het terras terug naar de uitgang en voert u daarbij langs mooie bloemenborders.

Ieder seizoen is de tuin zeer de moeite waard, we zien u dus vast nog wel eens terug!