«

Pompoenenconcert

Op zaterdag 24 augustus het jaarlijkse Pompoenenconcert. Dit jaar met een optreden van UNICORN. De tuin is gratis toegankelijk en geopend vanaf 19:30 uur, het concert begint om 20:15 uur.

UNICORN wordt vaak omschreven als Keltische folkband, maar speelt is breder georiënteerd dan dat. Folk, bluegrass, Jiddische muziek, gospel, popballads, Nederlands-, Vlaams- en Franstalig, noem het maar op, maar het grootste deel blijft Keltisch. “De arrangementen maken we met z’n tweeën”, aldus Kuiper, gitarist en met accordeonist Martien Tijburg oprichters van Unicorn. “We kunnen geen noot lezen dus we proberen gewoon wat goed klinkt.” De groep telt zes leden maar treedt in principe altijd met vier daarvan op. Ze treden op in binnen- en buitenland. Vooral festivals in Duitsland en Noorwegen zijn favoriet. Naast Tijburg en Kuiper zijn er twee violistes en twee zangeressen. Hun muziek leeft , heeft sfeer, betrekt het publiek erbij en geeft het gevoel dat er iets speciaals gebeurt. Bij UNICORN wordt je keer op keer verrast, waardoor het optreden boeiend blijft tot aan de laatste minuut.

De toegang is gratis tijdens het pompoenenconcert maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. U kunt een eigen stoeltje of plaid meenemen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een zitplek.