«

»

Wijkontmoeting senioren Tuin van Rommel

Al 2 jaar zijn er wijkontmoetingsplekken voor senioren op verschillende plaatsen in Castricum en Limmen.
Alle wijkontmoetingsplekken zijn zo in trek dat Welzijn Castricum nu een vierde groep is gestart in samenwerking met de Tuin van Kapitein Rommel. Iedere woensdagochtend van tussen 10.00 en 12.00 uur zijn ouderen daar van harte welkom om in de prachtige omgeving van de tuin met elkaar een paar gezellige uurtjes door te brengen. Er is nu een groepje van ongeveer 7 deelnemers die wekelijks aanwezig zijn.
De ervaring bij de andere ontmoetingsplekken is dat de 65 + mannen en vrouwen, die wekelijks komen, het gezellig vinden met elkaar koffie te drinken en van gedachten te wisselen. De deelnemers leren elkaar goed kennen en vriendschappen voortkomen. De groepen worden begeleid door betrokken vrijwilligers. Na binnenkomst praten mensen onderling, na een uurtje is er een centraal gesprek waar ieder die dat wil zijn eigen inbreng kan geven. Mooie, grappige en ontroerende gesprekken ontstaan op die manier.
Op woensdagochtend is er een wijkontmoeting in Fase Fier en op vrijdagochtend aan het Kooiplein. Op dinsdagochtend komt er een groep samen in Limmen bij Maison de la Chasseigne. Wanneer vervoer een probleem is dan is er het vervoersproject van de Stichting Welzijn Castricum.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Welzijn Castricum 0251 656562 of info@welzijncastricum.nl . Gastvrouwen of gastheren die één keer per 2 weken de groep willen begeleiden zijn ook van harte welkom.