«

»

Vrijwilligerswerk

De veelheid aan activiteiten die er op de Tuin plaatsvinden, maakt dat er een grote verscheidenheid aan vrijwilligerswerk is. Om daarvan een indruk te geven het volgende.

Fijn groen werk

Planten verspenen, rozen snoeien, leren over planten en kruiden, kennis delen met andere bezielden; in de Tuin is altijd wat te doen. Onder begeleiding kunt u als vrijwilliger één of meer dag-delen bezig zijn in het fijn groen werk. Onze activiteitencoördinator en de groenbegeleider kunnen u meer over dit werk vertellen.

Grof groen werk

Kruiwagens met aarde verplaatsen, riet snoeien, het schelpenpad verversen, het zijn maar enige voorbeelden van ‘spierballenwerk’ dat in de Tuin te doen is. Wilt u af en toe een klus doen of juist iedere week op een vast tijdstip? Onze groenbegeleider kan u wegwijs maken in deze werkzaamheden.

Schilder- en timmerklussen

Stoelen repareren, de ontmoetingsruimte schilderen, tuinbanken herstellen, informatieborden maken; al deze taken kunnen voorkomen bij het schilder- en timmerwerk. Hebt u twee rechterhanden en vindt u het leuk om iets voor de Tuin te betekenen? Vraag naar de mogelijkheden.

Terraswerk

Koffie schenken, kruiden plukken voor de thee, een praatje ma-ken, licht huishoudelijke taken, consumptievoorraad bijhouden, afrekenen; als gastvrouw/heer is het hollen of stilstaan. Iedere dag van 9.30 tot 16.30 kunnen bezoekers langskomen voor een kop koffie, (kruiden-) thee, sap en wat lekkers. Onze activiteiten-coördinator en onze tuinbeheerder kunnen u precies vertellen op welke dagdelen hulp nodig is.

Hulp bij educatie

Kinderen ontvangen, in groepjes opdrachten doen, meedenken over een educatief programma. Dit is in een notendop het werk voor de hulp bij educatie. In de lente worden alle groepen 6/7 uit Castricum, Akersloot en Limmen (de CAL-gemeente) uitgenodigd. In groepjes leren de kinderen over planten, insecten, bomen e.d.

Heeft u interesse? Onze activiteitencoördinator kan u meer vertellen.

Hulp bij festiviteiten

Koffie serveren, wijn schenken, kruiden plukken voor de thee, servies ophalen, de vaat doen. Tijdens de jaarlijks terugkerende evenementen in De Tuin is veel extra hulp nodig. Hebt u zin om terraswerk te doen tijdens de Open Tuinendagen, het Pompoenenconcert of tijdens de Kerstmarkt? De activiteitencoördinator kan u vertellen wanneer er veel handen nodig zijn.

Voor informatie over vacatures (zie ook bij “Vacatures”) kunt u zich wenden tot de coördinator Margot Nell, tel. 0251 – 67 23 56. Aanwezig op de Tuin op maandag, donderdag en vrijdag.