Besloten middag waarin onze vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. De Tuin is deze middag gesloten voor publiek.


Iedere laatste woensdag van de maand zetten de vrijwilligers van Soepcafé Transitie Castricum in de Tuin van Kapitein Rommel de pannen weer op het vuur. Je kan dan vanaf 14:30 uur weer gratis soep en brood  komen eten en genieten van elkaars gezelligheid. De eerst volgende is er weer op 30 november.


Tijdens het Kunst en Lichtjespad  (13 t/m 17 december) is de Tuin alleen in de avond van 16.30 tot 20.00 uur geopend. Je kan dan genieten van de lichtkunst van CAKtwo, Anja Jonker en Marije Samuels. Er is een route voor kinderen (en volwassenen) langs 10 objecten. Vanaf 12 december 2022 t/m 3 januari 2023 gaat de Tuin dicht tijdens de reguliere openingstijden (ma t/m vr, 9.30 tot 16.30 uur).  Ieder jaar is de Tuin in de Kerst periode gesloten. Op 4  januari  gaan we weer open.


Van 13 tot en met 17 december organiseert de Tuin van Kapitein Rommel voor het eerst het Kunst en Lichtjespad. De openingstijden zijn van 16:30 tot 20.00 uur. Gedurende deze week is de Tuin overdag gesloten. De toegang is gratis. Op het lichtjespad lopen kinderen, maar ook volwassenen in het donker een route langs 10 lichtobjecten. Aan het einde wordt een woordpuzzel opgelost. Tegelijkertijd vindt er ook een expositie plaats van lichtkunst met CAKtwo, Anja Jonker en Marije Samuels. Iedereen is  van harte welkom op deze donkere dagen in het jaar. Terwijl je geniet van alle prachtige lichtjes in de Tuin kan je nog even bijpraten op het terras met een kop erwtensoep, een glas glühwein of warme chocolademelk. Een uniek evenement dat je niet mag missen!


Gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland voor Natuur en Landschap, Esther Rommel, geeft op 15 februari om 19.30 uur een lezing. Kapitein Rommel was de oud-oom van Esther Rommel.


In de voorjaarsvakantie zijn kinderen welkom om een middag van 14.00 - 16.00 uur te knutselen met natuurlijke materialen.


NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! De Tuin van Kapitein Rommel nodigt iedereen uit om een paar uur mee te werken aan verschillende klussen.        


Op 15 maart 2023 is de Tuin van Kapitein Rommel stembureau voor de Waterschapsverkiezingen


Iedereen is welkom op de jaarlijkse Groenbeurs. Vorig jaar hebben we dit weekend gecombineerd met kunstkramen waar plaatselijke kunstenaars hun werk laten zien en verkopen. In 2023 gaat dit weer plaatsvinden omdat het een groot succes De Groenbeurs wordt weer georganiseerd samen met Groei en Bloei. Duizenden bloemen en planten zijn te koop maar ook het ruilen van planten is mogelijk. En zijn er kruiden te koop zoals dragon, venkel, maggiplant, citroenmelisse, Marokkaanse munt, ananasmunt, peterselie en salie.  


Lokale Kunstenaars laten dit jaar tijdens de kunstfietsroute hun kunstwerken weer zien in de Tuin van Kapitein Rommel. De gemene deler van de tuin en de Kunstenaars in deze expositie is het werken met liefde voor de natuur en werken met natuur materialen. De kunstenaars kun je tijdens de expositie ook aan het werk zien.


Dit jaar gaan de tuinhekken van de Tuin van Kapitein Rommel weer open voor publiek tijdens het Groei & Bloei Open Tuinenweekend op 18 juni van 11:00 tot 16:00 uur. De Open Tuinen Weekend geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om een aantal bijzondere tuinen te genieten. Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen of kleine particuliere tuinen of tuinen met beelden en vijvers. In de Tuin van Kapitein Rommel vind je een variatie aan vaste planten. Borders en stinzenbosje, natuurlijk deel, grote vijver, plantenkas en een mooie kruidentuin. Waterval die nog is aangelegd door Kapitein Rommel. Na een rondwandeling kan je nog nagenieten onder het genot van een kopje koffie, thee of kruidenthee uit eigen tuin.


Van 23 tot en met 27 juli zijn jullie weer welkom tussen 9:30-16:30. Dan is de Tuin van Kapitein Rommel weer omgetoverd tot Sprookjestuin. Mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en met natuurlijk de prachtige creaties van kunstenares Anja Jonker en Marije Samuels. Weer ouderwets gezellig met het bootje en ook Pinokkio en de slapende reus zijn weer van de partij. Terug van weggeweest de waterlelies met de elfjes die dansen in de vijver. Dit jaar kan je ook op zoek naar Sneeuwwitje! Ook onze lieve heks is er weer bij. Een absolute aanrader voor het begin van de zomervakantie en een onvergetelijk vakantie uitje. Doe de speurtocht en kom daarna genieten op het terras.


Van 30 augustus t/m 1 september 2023 zijn alle kinderen van de basisschool leeftijd welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om het Beestjespad te lopen en allerlei beestjes te ontdekken. Echt zien…. even aanraken…..of zelfs even voelen! Er zijn demonstraties met wandelende takken, miljoenpoten, reuzen slakken en kom alles te weten over wespen. Ook is er een vlinderkraam met een vlinderbak met eitjes, rupsen, poppen en vlinders. Of doe de insectenbingo of één van de vele andere spelletjes.


Op zaterdag 9 september het jaarlijkse Pompoenenconcert. Nadere informatie volgt later


In deze week zijn peuters, kleuters met hun begeleiders van harte welkom om het kabouterpad te volgen. Je leent een kaboutermuts en je gaat met rode kabouterwangetjes op ontdekkingstocht naar de kabouters bij de paddenstoelen. Samen met je (groot)ouders loop je een route waar je kabouteropdrachten uitvoert. Je kan het bezoek afsluiten op het terras met lekkere kabouterpannenkoekjes. Tot ziens in de kaboutertuin! Je leent een kaboutermuts en je gaat met rode kabouterwangetjes op ontdekkingstocht naar de kabouters bij de paddenstoelen. Samen met je (groot)ouders loop je een route waar je kabouteropdrachten uitvoert. Je kan het bezoek afsluiten op het terras met lekkere kabouterpannenkoekjes. Tot ziens in de kaboutertuin!


Elke eerste zaterdag van november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Kom een dagje meewerken en helpen in de Tuin van Kapitein Rommel. Van 9.30 tot 14.30 uur met een lunch! Dankzij de bijdrage van vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van dit mooie stukje Castricum.