In de Tuin van Kapitein Rommel zetten vanuit Transitie Castricum de vrijwilligers van het Soepcafé op 18 mei en 15 juni de pannen weer op het vuur. Kom gratis soep en brood eten en geniet van elkaars gezelligheid. De spullen voor dit duurzaamheidsinitiatief worden belangeloos ter beschikking gesteld door groentebroers Beentjes en bakker Brakenhoff. Inloop: 14.30 uur.


Meer dan 70 kunstenaars laten u kennismaken met hun werk. Daarbij zijn “oude bekenden” maar ook nieuwe talenten. Laat u verrassen door een zeer gevarieerd aanbod bestaand uit: schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk in hout en in steen, maar ook glasfusion, fotografie of textiele kunstvormen. De Tuin van Kapitein Rommel is opgenomen in de route.


Landart ‘De Fenix’, beeldhouwen in hout, keramiek en schilderijen. ‘Kunst in hout’ Anja Jonker, Jos Apeldoorn en deelnemers van Perspectief. IMIX met Mireille Schermer en Marion Albers. Installaties, beelden, objecten van sprokkelen drijfhout en mixed media. Demonstraties beeldhouwendoor Guus Wattel, Cor Berkhout, Anja Jonker. Binnen een expositie van Marije Samuels.


Op deze dag worden de vrijwilligers van de Tuin van Kapitein Rommel in het zonnetje gezet. Met z’n allen gaan we een dagje op stap en bezoeken we een natuurgebied of een mooie tuin of een ander evenement. De dag sluiten we af met een hapje en een drankje.


In de eerste week van de schoolvakantie in de zomer is de Sprookjestuin een groot feest er is een speurtocht langs 30 sprookjes gemaakt door Anja Jonker, die opgesteld staan in de tuin. Honderden kinderen genieten elk jaar weer van deze unieke belevenis!


In augustus zijn alle kinderen van de basisschool leeftijd welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om het Beestjespad te lopen en allerlei beestjes te ontdekken. Echt zien …. even aanraken …..of zelfs even voelen! Er zijn demonstraties met wandelende takken, miljoenpoten, reuzen slakken en kom alles te weten over wespen. Ook is er een vlinderkraam met een vlinderbak met eitjes, rupsen, poppen en vlinders. Of doe de insectenbingo of één van de vele andere spelletjes.


Keltische folk en swing, met Klezmer, Shanties en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.


Kunstweek in september wordt nader ingevuld.


1In deze week zijn peuters, kleuters met hun begeleiders van harte welkom om het kabouterpad te volgen.
Je leent een kaboutermuts en je gaat met rode kabouterwangetjes op ontdekkingstocht naar de kabouters bij de paddenstoelen. Samen met je (groot)ouders loop je een route waar je kabouteropdrachten uitvoert. Je kan het bezoek afsluiten op het terras met lekkere kabouterpannenkoekjes. Tot ziens in de kaboutertuin!


Elke eerste zaterdag van november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Kom een dagje meewerken en helpen in de Tuin van Kapitein Rommel. Dankzij de bijdrage van vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van dit mooie stukje Castricum.


Besloten middag waarin onze vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.


Voor de kinderen een lichtjespad met leuke opdrachten.
Kunst in de Tuin met licht langs mooie schouwspelen. Met medewerking van Lichtkunst van CAKtwo.