Op woensdag 27 september zetten de vrijwilligers van Soepcafé Transitie Castricum in de Tuin van Kapitein Rommel de pannen weer op het vuur. Je kan dan vanaf 14:30 uur weer gratis soep en brood  komen eten en genieten van elkaars gezelligheid. Iedere laatste woensdag van de maand is er weer Soepcafé. Volg hiervoor de website, facebook of de berichten in de krant.


Van 30 augustus t/m 1 september 2023 zijn alle kinderen van de basisschool leeftijd welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om het Beestjespad te lopen en allerlei beestjes te ontdekken. Echt zien…. even aanraken…..of zelfs even voelen! Er zijn demonstraties met wandelende takken, miljoenpoten, reuzen slakken en kom alles te weten over wespen. Ook is er een vlinderkraam met een vlinderbak met eitjes, rupsen, poppen en vlinders. Of doe de insectenbingo of één van de vele andere spelletjes.


Op zondag 10 september het jaarlijkse Pompoenenconcert. Vrij entree met optreden van Folkust. Tuin open vanaf 20:15 uur. De driemansformatie Folkust bestaat uit Herman Evers, Nick Worp en Els Gielis. Zij spelen popfolk, Americana, wat Iers, country en verder eigenlijk van alles wat. Klanken van de gitaar, banjo, saxofoon, viool en zang gaan klinken in onze mooie tuin!


In deze week zijn peuters, kleuters met hun begeleiders van harte welkom om het kabouterpad te volgen. Je leent een kaboutermuts en je gaat met rode kabouterwangetjes op ontdekkingstocht naar de kabouters bij de paddenstoelen. Samen met je (groot)ouders loop je een route waar je kabouteropdrachten uitvoert. Je kan het bezoek afsluiten op het terras met lekkere kabouterpannenkoekjes. Tot ziens in de kaboutertuin!


Elke eerste zaterdag van november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Kom een dagje meewerken en helpen in de Tuin van Kapitein Rommel. Van 9.30 tot 14.30 uur met een lunch! Dankzij de bijdrage van vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van dit mooie stukje Castricum.


Besloten middag waarin onze vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. De Tuin is deze middag gesloten voor publiek.


Van 13 tot en met 16 december organiseert de Tuin van Kapitein Rommel weer het Kunst en Lichtjespad. De openingstijden zijn van 16:30 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Op het lichtjespad lopen kinderen, maar ook volwassenen in het donker een route langs 10 lichtobjecten. Aan het einde wordt een woordpuzzel opgelost.