Iedere laatste woensdag van de maand zetten de vrijwilligers van Soepcafé Transitie Castricum in de Tuin van Kapitein Rommel de pannen weer op het vuur. Je kan dan vanaf 14:30 uur weer gratis soep en brood  komen eten en genieten van elkaars gezelligheid.


Lokale Kunstenaars laten dit jaar tijdens de kunstfietsroute hun kunstwerken weer zien in de Tuin van Kapitein Rommel. De gemene deler van de tuin en de Kunstenaars in deze expositie is het werken met liefde voor de natuur en werken met natuur materialen. De kunstenaars kun je tijdens de expositie ook aan het werk zien.


Ga op avontuur in de tuin. Met een rugzakje vol aanwijzingen leer je van alles over de tuin. Op 18 juni is de feestelijke opening van deze nieuwe ontdekkingstocht door de tuin. Met onder andere een rondleiding door de tuin.


Van 23 tot en met 27 juli zijn jullie weer welkom tussen 9:30-16:30. Dan is de Tuin van Kapitein Rommel weer omgetoverd tot Sprookjestuin. Mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en met natuurlijk de prachtige creaties van kunstenares Anja Jonker en Marije Samuels. Weer ouderwets gezellig met het bootje en ook Pinokkio en de slapende reus zijn weer van de partij. Terug van weggeweest de waterlelies met de elfjes die dansen in de vijver. Dit jaar kan je ook op zoek naar Sneeuwwitje! Ook onze lieve heks is er weer bij. Een absolute aanrader voor het begin van de zomervakantie en een onvergetelijk vakantie uitje. Doe de speurtocht en kom daarna genieten op het terras.


Van 30 augustus t/m 1 september 2023 zijn alle kinderen van de basisschool leeftijd welkom in de Tuin van Kapitein Rommel om het Beestjespad te lopen en allerlei beestjes te ontdekken. Echt zien…. even aanraken…..of zelfs even voelen! Er zijn demonstraties met wandelende takken, miljoenpoten, reuzen slakken en kom alles te weten over wespen. Ook is er een vlinderkraam met een vlinderbak met eitjes, rupsen, poppen en vlinders. Of doe de insectenbingo of één van de vele andere spelletjes.


Op zaterdag 9 september het jaarlijkse Pompoenenconcert. Nadere informatie volgt later


In deze week zijn peuters, kleuters met hun begeleiders van harte welkom om het kabouterpad te volgen. Je leent een kaboutermuts en je gaat met rode kabouterwangetjes op ontdekkingstocht naar de kabouters bij de paddenstoelen. Samen met je (groot)ouders loop je een route waar je kabouteropdrachten uitvoert. Je kan het bezoek afsluiten op het terras met lekkere kabouterpannenkoekjes. Tot ziens in de kaboutertuin! Je leent een kaboutermuts en je gaat met rode kabouterwangetjes op ontdekkingstocht naar de kabouters bij de paddenstoelen. Samen met je (groot)ouders loop je een route waar je kabouteropdrachten uitvoert. Je kan het bezoek afsluiten op het terras met lekkere kabouterpannenkoekjes. Tot ziens in de kaboutertuin!


Elke eerste zaterdag van november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Kom een dagje meewerken en helpen in de Tuin van Kapitein Rommel. Van 9.30 tot 14.30 uur met een lunch! Dankzij de bijdrage van vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van dit mooie stukje Castricum.


Besloten middag waarin onze vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. De Tuin is deze middag gesloten voor publiek.


Van 14 tot en met 16 december organiseert de Tuin van Kapitein Rommel weer het Kunst en Lichtjespad. De openingstijden zijn van 16:30 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Lichtjespad Op het lichtjespad lopen kinderen, maar ook volwassenen in het donker een route langs 10 lichtobjecten. Aan het einde wordt een woordpuzzel opgelost. Een van de punten waar je langsloopt is een blindenpad. Zonder donker geen licht. Er wordt geblinddoekt een stukje van 15 meter gelopen om aan het eind een bel te vinden. Er is een flessenorgel met lampjes waar de melodie geraden moet worden. Ook staan enkele verlichte objecten  in het teken van de kerst.   Kunst Tegelijkertijd vindt er ook een expositie plaats van lichtkunst. Samen met het lichtjespad is de Tuin omgetoverd tot een schouwspel waarin je met verwondering kan rondlopen. Iedereen is  van harte welkom op deze donkere dagen in het jaar. Terwijl je geniet van alle prachtige lichtjes in de Tuin kan je nog even bijpraten op het terras met een kop erwtensoep, een glas glühwein of warme chocolademelk. Voor de kinderen zijn er poffertjes. Een uniek evenement dat je niet mag missen!