Buitenlessen en natuuronderwijs op school zijn lang niet altijd vanzelfsprekend. Al vele jaren maakt de Tuin van Kapitein Rommel daarom voor kinderen uit groep 7 een natuureducatie programma. De wijze waarop kinderen natuur beleven en ervaren is belangrijk in de ontwikkeling. Interactieve natuurlessen waarin zelf ontdekken, verkennen en beleven centraal staat is daarvoor erg geschikt. Het natuurbesef bij kinderen wordt op deze manier gestimuleerd. Scholen kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@tuinvankapiteinrommel.nl


Glaskunst en vogelbeelden, textielkunst vlinders en nesten. Rianne Pluim, Ans Martens, Vera Kramer, Marina Pronk en CAKtwo.


Iedereen is welkom op de jaarlijkse Groenbeurs. Deze beurs wordt weer georganiseerd samen met Groei en Bloei. Duizenden bloemen en planten zijn te koop maar ook het ruilen van planten is mogelijk. En zijn er kruiden te koop zoals dragon, venkel, maggiplant, citroenmelisse, Marokkaanse munt, ananasmunt, peterselie en salie.


Op deze dag worden de vrijwilligers van de Tuin van Kapitein Rommel in het zonnetje gezet. Met z’n allen gaan we een dagje op stap en bezoeken we een natuurgebied of een mooie tuin of een ander evenement. De dag sluiten we af met een hapje en een drankje.


Het OranjeFonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De Tuin van Kapitein Rommel doet hieraan mee op 18 mei van 10:00 – 15:00 uur. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Doe je mee? Meld je dan hier aan.


Expo beelden in hout en R-cycleart van K studio.

Jos Apeldoorn, Anja Jonker, Cor Berkhout, Cursisten houtgroep Perspectief.


In de eerste week van de schoolvakantie in de zomer is de Sprookjestuin een groot feest; er is een speurtocht langs 30 sprookjes gemaakt door Anja Jonker, die opgesteld staan in de tuin. Honderden kinderen genieten elk jaar weer van deze unieke belevenis!


De vakantiecocktail is een jaarlijks terugkerende activiteit in de zomervakantie. De vakantiecocktail is voor alle kinderen van 4 t/m 10 jaar. Het programma wordt gepubliceerd op de website, op facebook en in de lokale kranten.


Landschapsschilders actief in de tuin. Henk Willem Klaasen en Anneke Dekkers.


Buiten schilderen met Afke Spaargaren en schildergroep Toonbeeld en Perspectief. Gedichten: Mia Wijten.


In alle tuinen leven kleine beestjes. Ook in de Tuin van Kapitein Rommel. Vaste onderdelen van het beestjespad zijn vlinders, waterdiertjes, beestjes bekijken met de microscoop, maar ook bijenmemorie lieveheerbeestjes boterkaas en eieren en het waterdiertjes visspel. Vakantiecocktail van 10:00-13:00 uur


Jaarlijks openluchtconcert. De Tuin is open vanaf 19:30 uur. Optreden dit jaar door Kees Ouwejans en Makkers. Bij deze Leidse groep staat gezelligheid en humor voorop. Met Nederlandstalige en Engelstalige kroeg- en zeemansliederen, Ierse ballades, Hollandse meezingers, blues, swing, country, calypso, en Ierse jigs.


Over Natuur als plek om je weer op te laden. Landartgroep de Fenix met Marije Samuels, Anja Jonker en Nicole Spit. Gedichten: Susanne van Reenen


Ingrid Mol en Wilma Bosland met keramiekgroepen Toonbeeld.


Ieder jaar zien we ze weer in de Tuin, kaboutervoetstapjes. Kabouters komen dan een week logeren en maken dan kabouterdorpjes, doen spelletjes en allerlei activiteiten. Kinderen in Castricum mogen dan meedoen.


Verbinding tussen kunst en natuur. Kunstenaarsgroep Imix Mireille Schermer, Gemma Distelbrink en Marion Albers.


Elke eerste zaterdag van november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Kom een dagje meewerken en helpen in de Tuin van Kapitein Rommel. Dankzij de bijdrage van vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van dit mooie stukje Castricum


25 nov 2021 Besloten middag waarin onze vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.


16.30 – 19.30 uur
Volg de lichtjes in de Tuin en kom langs mooie schouwspelen. Met medewerking van Lichtkunst (Kunst in de Tuin) van CAKtwo.