Links

Nederlandse Tuinenstichting

De Nederlandse Tuinenstichting (verder afgekort tot NTs), streeft naar de instandhouding van tuinen en parken die van belang zijn door vormgeving, beplanting, cultuurhistorische waarde, ligging en ensemblewaarde in samenhang met gebouwde of andere objecten.

Stichting Welzijn Castricum

Deze stichting heeft als belangrijkste taak het bevorderen van het welzijn van mensen. De Stichting Tuin van Kapitein Rommel werkt op verschillende manieren met de Stichting Welzijn samen. Zo gebruikt de afdeling ouderenwerk iedere dinsdagochtend de ontmoetingsruimte of het terras voor activiteiten voor ouderen. Verder heeft de Stichting zijn aandeel in de zomeractiviteiten voor kinderen, de zogenaamde ‘Vakantiecocktail ‘. Ook maakt de Stichting geregeld gebruik van het vrijwilligersbestand en worden er ‘Tuinvacatures ‘ in de vacaturebank geplaatst. Het internetadres is www.welzijncastricum.nl

Werkgroep Oud Castricum

Bij Werkgroep Oud Castricum is van alles bekend over Kapitein Rommel. Wij mogen deze materialen gebruiken. Onze samenwerking staat nog in de kinderschoenen.

Landschap Noord-Holland

Landschap Noord-Holland koopt natuurgebieden aan in Noord-Holland en beheert deze. Verder geven medewerkers van het Landschap advies op aanvraag. De Tuin maakt dankbaar gebruik van hun kennis over insecten, planten, bomen en technische zaken. Ook heeft onze tuinman een cursus omgaan met de kettingzaag bij het Landschap gevolgd. Verder geeft Landschap Noord-Holland het handgereedschap aan de Tuin in bruikleen en verzorgt zij onze overalls, laarzen en werkhandschoenen. Uiteraard doet Landschap Noord-Holland nog veel meer.

GGZ Dijk en Duin

GGZ Dijk en Duin is een instelling voor gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg. De Tuin van Kapitein Rommel biedt mensen die gebruik maken van de begeleiding van GGZ Dijk en Duin de mogelijkheid om bij ons in de Tuin vrijwilligerswerk te doen. Er zijn mogelijkheden om in een beschermde omgeving in het groen te werken of deel te nemen aan andere vrijwilligersactiviteiten. l

Pomologische vereniging Noord-Holland

Deze vereniging stimuleert het behoud van hoogstamfruitbomen d.m.v. cursussen en activiteiten. In de Tuin van Kapitein Rommel maken medewerkers dankbaar gebruik van deze kennis.

Hortus Alkmaar

De voormalige kruidentuin van VSM is verder gegaan als Hortus Alkmaar. Vrijwilligers zorgen ervoor dat deze prachtige kruidentuin in Alkmaar op deze manier voor het publiek geopend blijft.

Rustpunt

Gelegen aan een fiets- of wandelroute, treffen passerende fietsers of wandelaars een vaak onverwachte en mooi gelegen plek aan waar gepauzeerd kan worden en men een kop koffie, thee of beker limonade kan nuttigen met iets lekkers er bij. Op een aantal rustpunten zullen tevens eigen agrarische- of streekproducten te koop aangeboden worden; in sommige gevallen kan de bezoeker de boerderij, beeldentuin of museum bekijken of een Bed & Breakfast overnachting boeken. Op elk rustpunt is een gedetailleerde gebiedskaart aanwezig, waarop ook alle rustpunten vermeld staan.

Foodwalks voor een smakelijk dagje uit…

Een mooie wandeling of fietstocht, plukken van al het eetbare dat de natuur ons biedt en daarna …… lekker koken!