Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk

De Tuin van Kapitein Rommel draait voor het grootste deel op de inzet van een grote groep vrijwilligers. Elke vrijwilliger zet zijn of haar eigen unieke talenten in voor de Tuin van Kapitein Rommel. Sommige vrijwilligers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking: zij doen bij ons mee en dat vinden wij erg belangrijk. Het vrijwilligerswerk geeft voldoening en brengt vele sociale contacten met zich mee. Door de gemoedelijke sfeer komt iedereen tot zijn recht. Om de Tuin van Kapitein Rommel -en alles wat daarbij komt kijken- goed te laten draaien kunnen wij altijd vrijwilligers gebruiken en het vrijwilligerswerk is divers. Meer weten? Neem contact op met Hella Wierenga (ma, do.): 0251 672356 of hella@tuinvankapiteinrommel.nl

Hulp bij het Kunst en Lichtjespad

Half december in 2022 is voor de eerste keer het Kunst en Lichtjespad georganiseerd. Dit was een groot succes waar ruim 800 bezoeker op af zijn gekomen. Wij willen dit evenement voortzetten. Daarbij zoeken we vrijwilligers die willen meedenken om mooie lichtobjecten te maken met een wow!! effect. En dit ook helpen opbouwen en afbreken.

Schilder- en timmerklussen

Hierbij te denken aan: stoelen repareren, de ontmoetingsruimte schilderen, tuinbanken herstellen, en bijvoorbeeld ook informatieborden maken. Deze taken kunnen zich voordoen bij het schilder- en timmerwerk en klussen die met elektriciteit te maken hebben. Hebt u twee rechterhanden en vindt u het leuk om iets voor de Tuin te betekenen? Vraagt u dan naar de mogelijkheden.

Terraswerk

Terraswerk betekent koffie schenken, kruiden plukken voor de thee, een praatje maken, licht huishoudelijke taken, consumptievoorraad bijhouden, afrekenen: als gastvrouw-/heer is het hollen of stilstaan. Iedere dag van 9.30 tot 16.30 kunnen bezoekers langskomen voor een kop koffie, (kruiden-) thee, sap en wat lekkers. Onze activiteiten-coördinator kan u precies vertellen op welke dagdelen hulp nodig is.

Hulp bij educatie

Kinderen ontvangen, in groepjes opdrachten doen, meedenken over een educatief programma. Dit is in een notendop het werk voor de hulp bij educatie. In de lente worden alle groepen 6/7 uit Castricum, Akersloot en Limmen uitgenodigd. In groepjes leren de kinderen over planten, insecten, bomen en dergelijke.

Hulp bij de Sprookjestuin

In de eerste week van de zomervakantie is de Sprookjestuin een groot feest! Er is een speurtocht langs 30 sprookjes, gemaakt door Anja Jonker, die opgesteld staan in de tuin. Honderden kinderen genieten elk jaar weer van deze unieke belevenis! Er is veel extra hulp bij nodig zoals het kassawerk, de catering, hulp bij opzetten en afbreken, ouders en kinderen te woord staan en in het bootje kinderen varen op de vijver. Kortom: alle hulp is welkom!