Van 2 t/m 6 augustus zetten Afke spaargaren en cursisten hun doeken op de ezel in de Tuin van kapitein Rommel. De schilders zijn van 11-16 uur in actie te zien. Publiek is van harte uitgenodigd het ontstaan van de impressies op doek te komen bewonderen. De tuin is van zichzelf al prachtig en we zijn benieuwd of de schilders het zonlicht op de waterlelies net zo mooi weten te vangen als Claude Monet dat deed.


In alle tuinen leven kleine beestjes. Ook in de Tuin van Kapitein Rommel. Vaste onderdelen van het beestjespad zijn vlinders, waterdiertjes, beestjes bekijken met de microscoop, maar ook bijenmemorie lieveheerbeestjes boterkaas en eieren en het waterdiertjes visspel. Vakantiecocktail van 10:00-13:00 uur


Jaarlijks openluchtconcert. De Tuin is open vanaf 19:30 uur. Optreden dit jaar door Kees Ouwejans en Makkers. Bij deze Leidse groep staat gezelligheid en humor voorop. Met Nederlandstalige en Engelstalige kroeg- en zeemansliederen, Ierse ballades, Hollandse meezingers, blues, swing, country, calypso, en Ierse jigs.