Ook dit jaar weet de Tuin van Kapitein Rommel de bezoeker tijdens de KunstFietsRoute weer te verrassen met een grote variëteit aan kunstwerken van 10 lokale kunstenaars. De gemene deler van de tuin en de kunstenaars in deze expositie is het werken met liefde voor de natuur en werken met natuurlijke materialen. Ieder jaar slagen ze er weer in om met hun kunst hun ideeën, gevoelens en impressies te delen met het publiek. De kunststromingen waar zij zich met name in verdiepen, zijn klassiek, modern, expressief en figuratief, uitgedrukt in een grote diversiteit aan vormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, landart, design, kunst in hout, gedichten en fotokunst. Enkele kunstenaars kun je tijdens het weekend van de KunstFietsRoute ook aan het werk zien.


Leuke verhalen en nieuws uit de tuin. Lees het hier in het laatste Tuinbericht.
Tuinbericht voorjaar 2023


Corrie exposeert tot en met eind mei 2023 in de “Tuin van Kapitein Rommel”, te Castricum. Corrie legt zich vooral toe op aquarellen van bloemen en landschappen en incidenteel acryl. Ze heeft een groot gevoel voor kleuren. Zij heeft jarenlang schilderlessen gevolgd bij Cees Broersen in Egmond aan den Hoef, bij Tinteretto in Heiloo en daarvoor in Utrecht. Zij heeft geëxposeerd in de Kapberg te Egmond aan den Hoef en op diverse locaties in Bergen, Egmond aan Zee, Heiloo en Utrecht. De expositie is op werkdagen geopend van 9:30 – 16:30 uur.


Franka Oud, leerling van het Supreme college, heeft aan de Tuin gevraagd om voor een schoolproject een insectenhotel te plaatsen in de tuin. Dit kwam goed uit omdat het oude bijenhotel aan vervanging toe was. Zij heeft dit op 18 maart geplaatst. Hieronder een bericht van Franka. Het Insectenhotel Als je toch eens langskomt om van de Tuin van Kapitein Rommel te genieten, neem dan ook een kijkje bij het insectenhotel. Bezoek de bijtjes, vlinders, gaasvliegen, lieveheersbeestjes, oorwormen, solitaire wespen en de andere gasten die daar logeren. Leer meer over duurzaamheid en de verschillende gasten door de QR-code te scannen, dan kom je op mijn website. Voor als je het leuk vind om de bijtjes bij jou thuis bezig te zien staan er op de website wat tips over hoe je zelf een gezellig onderkomen kunt maken voor de insecten in jouw tuin. Uit ervaring weet ik dat het heel leuk is om een eigen insectenhotel te ontwerpen en te bouwen. Mijn project was een schoolopdracht waarin ik de kans kreeg om meer te leren over Nederlandse ecosystemen en de kwetsbare schakels daarin: de insecten. En omdat dit een belangrijk onderwerp is, leek het me een goed idee om anderen hier ook wat meer informatie over bij te brengen. En daarom ben ik heel blij dat mijn insectenhotel in de Tuin van Kapitein Rommel mag staan. Franka Oud Leerling Supreme College, Castricum.


Iedere laatste woensdag van de maand zetten de vrijwilligers van Soepcafé Transitie Castricum in de Tuin van Kapitein Rommel de pannen weer op het vuur. Je kan dan vanaf 14:30 uur weer gratis soep en brood  komen eten en genieten van elkaars gezelligheid.


Vind je het leuk om samen een spelletje te doen? Wij wel! Graag nodigen wij je uit om bij ons te komen Keezen. Op alle even weken op dinsdagmorgen van 10:00 – 12:00 uur spelen we het spel in de Ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel. Consumpties zijn voor eigen rekening. Misschien ken je het wel, Keezen is een oudhollands bordspel en wordt ook wel omschreven als een combinatie tussen mens-erger-je-niet en pesten. Is dit bij je bekend en kun je niet wachten om dit spel weer eens te spelen? Of misschien ken je het spel nog niet maar lijkt het je leuk om het te leren? Meld je dan aan bij Gury Lute 0251 654741 gurylute@live.nl of info@tuinvankapiteinrommel.nl


De Tuin van Kapitein Rommel heeft een nieuwe Facebookpagina. De oude pagina was niet meer bereikbaar waardoor we geen berichten meer konden plaatsen. De nieuwe pagina is herkenbaar door het logo hiernaast. Je komt direct op de nieuwe Facebookpagina door de QR code te scannen. Er is ook een Instagram account waarop je de Tuin kunt volgen.