Van 13 tot en met 16 december organiseert de Tuin van Kapitein Rommel weer het Kunst en Lichtjespad. De openingstijden zijn van 16:30 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Op het lichtjespad lopen kinderen, maar ook volwassenen in het donker een route langs 10 lichtobjecten. Aan het einde wordt een woordpuzzel opgelost. Een van de punten waar je langsloopt is een blinddoekpad. Zonder donker geen licht. Er wordt geblinddoekt een stukje van 10 meter gelopen om aan het eind een bel te vinden. Er is een flessenorgel met lampjes waar de melodie geraden moet worden. De wilgenhut is omgebouwd tot een spiegelhut met veel lichtjes. Ook staan enkele verlichte objecten  in het teken van de kerst. Tegelijkertijd vindt er ook een expositie plaats van lichtkunst van Caktwo, Anja Jonker, Marije Samuels en Turbaja. Samen met het lichtjespad is de Tuin omgetoverd tot een schouwspel waarin je met verwondering kan rondlopen. Iedereen is  van harte welkom op deze donkere dagen in het jaar. Terwijl je geniet van alle prachtige lichtjes in de Tuin kan je nog even bijpraten op het terras met een kop erwtensoep, een glas glühwein of warme chocolademelk. Voor de kinderen zijn er poffertjes. Een uniek evenement dat je niet mag missen! Het organiseren van het Kunst- en Lichtjespad mede mogelijk is gemaakt door de gemeente Castricum.


Woensdag 29 november zetten de vrijwilligers van het soepcafé de pannen weer op het vuur. Iedereen is vanaf 14.30 uur welkom in de ontmoetingsruimte bij de Tuin van Kapitein Rommel, schuin tegenover het NS- station. Elkaar ontmoeten op een prachtige plek, onder het genot van een gratis kom dampende soep. De spullen voor dit smakelijke duurzaamheidsinitiatief worden weer belangeloos ter beschikking gesteld door Groentebroers Beentjes en Bakker Brakenhoff.
Volgend soepcafé is weer op 31 januari.


Tot 7 december exposeert Peter Hulscher 11 van zijn werken in de Tuin van Kapitein Rommel. Peter komt uit Beverwijk. Zijn tekeningen hebben raakvlakken met Fantasy. Peters interesse in Fantasy werd al op jonge leeftijd gewekt. Toen hij 9 jaar was kreeg hij een boek van schrijfster Tove Jansson. Zij schreef verhalen over de Moemins. Dit zijn trollen die er een beetje uitzien als nijlpaarden. Andere inspiratiebronnen van Peter zijn de festivals Castlefest (in Lisse) en Elfia (in Haarzuilens). Gothic en Horror hebben ook zijn interesse.


Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar kunnen tijdens openingstijden onder begeleiding van ouders (groot)ouders het natuurpad lopen. In de ontmoetingsruimte zijn tasjes te leen voor € 3,00. In de tasjes vindt je o.a. zoekkaarten, loeppotjes en nog meer materialen die gebruikt kunnen worden om het boekje met opdrachten over bomen, struiken en beestjes rondom de vijver te beantwoorden. Zo maken kinderen op speelse wijze kennis met de natuur. Heb je de ronde helemaal gelopen dan is er aan het eind wat lekkers!  


Leuke verhalen en nieuws uit de tuin. Lees het hier in het laatste Tuinbericht. Tuinbericht oktober 2023 Tuinbericht november 2023    


Vind je het leuk om samen een spelletje te doen? Wij wel! Graag nodigen wij je uit om bij ons te komen Keezen. Op alle even weken op dinsdagmorgen van 10:00 – 12:00 uur spelen we het spel in de Ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel. Consumpties zijn voor eigen rekening. Misschien ken je het wel, Keezen is een oudhollands bordspel en wordt ook wel omschreven als een combinatie tussen mens-erger-je-niet en pesten. Is dit bij je bekend en kun je niet wachten om dit spel weer eens te spelen? Of misschien ken je het spel nog niet maar lijkt het je leuk om het te leren? Meld je dan aan bij Gury Lute 0251 654741 gurylute@live.nl of info@tuinvankapiteinrommel.nl


De Tuin van Kapitein Rommel heeft een nieuwe Facebookpagina. De oude pagina was niet meer bereikbaar waardoor we geen berichten meer konden plaatsen. De nieuwe pagina is herkenbaar door het logo hiernaast. Ga naar  Facebookpagina door de QR code te scannen. Er is ook een Instagram account waarop je de Tuin kunt volgen.