Op zaterdag 30 oktober is de Tuin van Kapitein Rommel open van 11:00 tot 16:30 uur. Vanaf 13:00 uur speelt de lokale band AYCE. AYCE bestaat uit Wouter van Weers, Maarten Nijman, Guido Bos en Edo de Lang. Ze spelen lekker in het gehoor liggende covers waar ze hun eigen draai aan geven.


Van 29 oktober t/m 5 november exposeert IMIX in de Tuin van Kapitein Rommel. Van maandag t/m vrijdag geopend van 9:30 – 16:30 uur en nu speciaal extra open op zaterdag 30 oktober van 11:00 – 16:30 uur. Op zaterdag wordt de expositie muzikaal omlijst door de band AYCE vanaf 13:00 uur.

IMIX is een kunstenaarscollectief, bestaande uit Marion Albers, Mireille Schermer en Gemma Distelbrink. IMIX mixt kunst en natuur.


Vind je het leuk om samen een spelletje te doen? Wij wel! Graag nodigen wij je uit om bij ons te komen Keezen. We starten op 26 oktober en dan om de week op dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur in de Ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel. Kosten € 4,- incl. koffie of thee. Misschien ken je het wel, Keezen is een oudhollands bordspel en wordt ook wel omschreven als een combinatie tussen mens-erger-je-niet en pesten. Is dit bij je bekend en kun je niet wachten om dit spel weer eens te spelen? Of misschien ken je het spel nog niet maar lijkt het je leuk om het te leren? Meld je dan aan bij Gury Lute 0251 654741 gurylute@live.nl of info@tuinvankapiteinrommel.nl


Van 1 oktober – 19 november exposeert Fenneke Kramer in de Ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel.

Dat roze frist zo op als je dat lichte groen ernaast zet.
Hoe is het als je koud roze naast warm oranje zet?
Wat gebeurt er als je in een overwegend “warm” schilderij een “koude” kleur zet?
Of... wat als je in een harmonieus kleurenschema opeens een dissonant plaatst?
Dat zijn zo de vragen die ik tegenkom bij het schilderen.


De Tuin van Kapitein Rommel heeft een nieuwe Facebookpagina. De oude pagina was niet meer bereikbaar waardoor we geen berichten meer konden plaatsen. De nieuwe pagina is herkenbaar door het logo hiernaast. Het oude logo was omgekeerd, oranje boom in wit vlak.

Er is ook een Instagram account aangemaakt waarop je de Tuin kunt volgen.
Je komt direct op de nieuwe Facebookpagina door de QR code te scannen.


Van 23 september tot 31 oktober 2021 is de Tuin van Kapitein Rommel een van de locaties van de muzikale audiotour “Onder de Sterren” van Kunstenaarscollectief CAKtwo. Dit is een audioroute bestaande uit 8 fysieke sterren met tekst en muziek achter een QR-code.
De sterren staan op 8 verschillende locaties in de gemeente Castricum. Iedere Ster heeft een eigen thema, voor de Tuin van Kapitein Rommel is dat de Nachtegaal. De ster nodigt je uit om de volledige sterrenroute te wandelen of fietsen en al de mooie locaties te bezoeken.
Op je tocht hoor je grappige of merkwaardige verhalen en liedjes. Je komt terecht in een wereld waarin de mens niets groter is dan de mieren en niets kleiner is dan het sterrenvolk. Onder de Sterren is een reis langs verborgen plekken, magische tuinen en knusse stops voor een kop koffie of thee.