Op woensdagmiddag 21 februari in de voorjaarsvakantie kunnen kinderen van (5-10 jaar) komen knutselen in de Tuin van Kapitein Rommel. Ze gaan zelf een leuke marionet maken. Van 14.00-16.00 uur gaan ze aan de slag. Graag zelf kartonnen closet/keukenrolletjes meenemen. Deelname is € 4,- inclusief wat te drinken en iets lekkers. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via mail info@tuinvankapiteinrommel.nl onder vermelding van knutselmiddag.


Tot 29 februari exposeert Mineke de Geest haar werk in de Tuin van Kapitein Rommel. Het gaat om olieverfschilderijen van Mineke De Geest-Kok geëxposeerd worden met als thema ZANDERIJ. Elke dag loopt zij namelijk over de Zanderij en maak daar de mooiste foto’s. Deze foto’s zijn een inspiratiebron voor veel van haar schilderijen.


Het klimaat verandert, het regent vaker en harder. Tegelijkertijd hebben we te maken met lange doge periodes. Ook de zeespiegel stijgt. Stilletjes verandert het waterbeheer. Niet alleen vanwege het klimaat, ook is er meer ruimte voor biodiversiteit. Edith Velema en Alex Rennings , beiden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vertellen wat er in en rond Castricum verandert en wat je daarvan in het landschap kunt zien. Toegangskaarten vanaf eind januari online via deze website.


Benieuwd naar het nieuwe jaarprogramma voor volgend jaar? Bekijk het hier! Jaarprogramma


Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar kunnen tijdens openingstijden onder begeleiding van ouders (groot)ouders het natuurpad lopen. In de ontmoetingsruimte zijn tasjes te leen voor € 3,00. In de tasjes vindt je o.a. zoekkaarten, loeppotjes en nog meer materialen die gebruikt kunnen worden om het boekje met opdrachten over bomen, struiken en beestjes rondom de vijver te beantwoorden. Zo maken kinderen op speelse wijze kennis met de natuur. Heb je de ronde helemaal gelopen dan is er aan het eind wat lekkers!  


Leuke verhalen en nieuws uit de tuin. Lees het hier in het laatste Tuinbericht. Tuinbericht oktober 2023 Tuinbericht november 2023    


Vind je het leuk om samen een spelletje te doen? Wij wel! Graag nodigen wij je uit om bij ons te komen Keezen. Op alle even weken op dinsdagmorgen van 10:00 – 12:00 uur spelen we het spel in de Ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel. Consumpties zijn voor eigen rekening. Misschien ken je het wel, Keezen is een oudhollands bordspel en wordt ook wel omschreven als een combinatie tussen mens-erger-je-niet en pesten. Is dit bij je bekend en kun je niet wachten om dit spel weer eens te spelen? Of misschien ken je het spel nog niet maar lijkt het je leuk om het te leren? Meld je dan aan bij Gury Lute 0251 654741 gurylute@live.nl of info@tuinvankapiteinrommel.nl


De Tuin van Kapitein Rommel heeft een nieuwe Facebookpagina. De oude pagina was niet meer bereikbaar waardoor we geen berichten meer konden plaatsen. De nieuwe pagina is herkenbaar door het logo hiernaast. Ga naar  Facebookpagina door de QR code te scannen. Er is ook een Instagram account waarop je de Tuin kunt volgen.