In de eerste week van de zomervakantie organiseert de Tuin van Kapitein Rommel dit jaar weer voor de elfde keer de Sprookjestuin. De Heen-en-Weerwolf, de veerman uit Puk van de Petteflat die de kinderen over de vijver van de Tuin vaart, is dit jaar op vakantie. Het varen in het veerbootje ervaren de kinderen als een spannende belevenis. Wie wil in de week van 17 – 21 juli veerman zijn?
Heb je interesse en wil je ook een of meerdere dagdelen een steentje bijdragen aan de Sprookjestuin. Neem dan contact op met de Tuin van Kapitein Rommel, Margot Nell (bereikbaar op ma, do en vr 0251-672356) of stuur een email naar info@tuinvankapitenrommel.nl


Marije Samuels: Kunstenares en coaching, Studio Sense.
Werkt met veel liefde voor de natuur. Het liefst buiten in de natuur met natuurmateriaal. Werken met aarde en energie, met mensen en dieren.
Spelen met materiaal, woorden en klank.
Van niets, iets maken vindt zij heerlijk en magisch. Kunst van leven.


Patty Brinkman leest in het tuinhuisje van Kaptein Rommel voor uit haar eigen boek 'De Tandenfee'. Leeftijd van 5 t/m 8 jaar. € 2,- per kind. Let op deze website wanneer de kaartverkoop van start gaat.


Na de zomer zetten vrijwilligers van Soepcafé Transitie Castricum in de Tuin van Kapitein Rommel de pannen weer op het vuur. Je kan dan weer gratis soep en brood  komen eten en genieten van elkaars gezelligheid. Hou de website in de gaten. Zodra de data weer bekend zijn worden deze hier bekend.


Het jaarbericht van 2021 is hier te bekijkenDe Tuin van Kapitein Rommel is een uniek stukje natuur in Castricum, dat is ontstaan door initiatieven van enthousiaste vrijwilligers. De tuin bestaat uit allemaal kleine stukjes met elk een eigen karakter, Van de buitenborder langs het Stinzenbosje naar het natuurlijke deel. Over de brug langs de waterval naar het tuinhuis. Vervolgens langs de border, de kas naar de kruidentuin. Dit geeft een enorme variëteit aan van planten en bloemen op een klein stukje grond bij elkaar. Dit alles wordt met veel liefde onderhouden door een kleine ploeg vrijwilligers en een tuinman die wel wat hulp kunnen gebruiken. Dus zoeken wij vrijwilligers met een hart voor groen, die het leuk vinden om mee te helpen met het onderhoud van dit bijzondere stukje Castricum.


Vind je het leuk om samen een spelletje te doen? Wij wel! Graag nodigen wij je uit om bij ons te komen Keezen. Op alle even weken op dinsdagmorgen van 10:00 – 12:00 uur spelen we het spel in de Ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel. Consumpties zijn voor eigen rekening. Misschien ken je het wel, Keezen is een oudhollands bordspel en wordt ook wel omschreven als een combinatie tussen mens-erger-je-niet en pesten. Is dit bij je bekend en kun je niet wachten om dit spel weer eens te spelen? Of misschien ken je het spel nog niet maar lijkt het je leuk om het te leren? Meld je dan aan bij Gury Lute 0251 654741 gurylute@live.nl of info@tuinvankapiteinrommel.nl


De Tuin van Kapitein Rommel heeft een nieuwe Facebookpagina. De oude pagina was niet meer bereikbaar waardoor we geen berichten meer konden plaatsen. De nieuwe pagina is herkenbaar door het logo hiernaast. Het oude logo was omgekeerd, oranje boom in wit vlak.

Er is ook een Instagram account aangemaakt waarop je de Tuin kunt volgen.
Je komt direct op de nieuwe Facebookpagina door de QR code te scannen.