De Tuin van Kapitein Rommel is een uniek stukje natuur in Castricum, dat is ontstaan door initiatieven van enthousiaste vrijwilligers. De tuin bestaat uit allemaal kleine stukjes met elk een eigen karakter, Van de buitenborder langs het Stinzenbosje naar het natuurlijke deel. Over de brug langs de waterval naar het tuinhuis. Vervolgens langs de border, de kas naar de kruidentuin. Dit geeft een enorme variëteit aan van planten en bloemen op een klein stukje grond bij elkaar. Dit alles wordt met veel liefde onderhouden door een kleine ploeg vrijwilligers en een tuinman die wel wat hulp kunnen gebruiken. Dus zoeken wij vrijwilligers met een hart voor groen, die het leuk vinden om mee te helpen met het onderhoud van dit bijzondere stukje Castricum.


In de Tuin van Kapitein Rommel zetten vanuit Transitie Castricum de vrijwilligers van het Soepcafé op 18 mei en 15 juni de pannen weer op het vuur. Kom gratis soep en brood eten en geniet van elkaars gezelligheid. De spullen voor dit duurzaamheidsinitiatief worden belangeloos ter beschikking gesteld door groentebroers Beentjes en bakker Brakenhoff. Inloop: 14.30 uur.


Landart ‘De Fenix’, beeldhouwen in hout, keramiek en schilderijen. ‘Kunst in hout’ Anja Jonker, Jos Apeldoorn en deelnemers van Perspectief. IMIX met Mireille Schermer en Marion Albers. Installaties, beelden, objecten van sprokkelen drijfhout en mixed media. Demonstraties beeldhouwendoor Guus Wattel, Cor Berkhout, Anja Jonker. Binnen een expositie van Marije Samuels.


Vind je het leuk om samen een spelletje te doen? Wij wel! Graag nodigen wij je uit om bij ons te komen Keezen. Op alle even weken op dinsdagmorgen van 10:00 – 12:00 uur spelen we het spel in de Ontmoetingsruimte van de Tuin van Kapitein Rommel. Consumpties zijn voor eigen rekening. Misschien ken je het wel, Keezen is een oudhollands bordspel en wordt ook wel omschreven als een combinatie tussen mens-erger-je-niet en pesten. Is dit bij je bekend en kun je niet wachten om dit spel weer eens te spelen? Of misschien ken je het spel nog niet maar lijkt het je leuk om het te leren? Meld je dan aan bij Gury Lute 0251 654741 gurylute@live.nl of info@tuinvankapiteinrommel.nl


De Tuin van Kapitein Rommel heeft een nieuwe Facebookpagina. De oude pagina was niet meer bereikbaar waardoor we geen berichten meer konden plaatsen. De nieuwe pagina is herkenbaar door het logo hiernaast. Het oude logo was omgekeerd, oranje boom in wit vlak.

Er is ook een Instagram account aangemaakt waarop je de Tuin kunt volgen.
Je komt direct op de nieuwe Facebookpagina door de QR code te scannen.