Expositie Sylvia Bakker

Home | Evenementen | Expositie Sylvia Bakker

vrijdag 1 maart 2024

t/m donderdag 25 april 2024

In de ontmoetingsruimte zie je het werk van de Castricumse Sylvia Bakker. Schilderen met olieverf is echt haar ding. Ze verdiepte zich ongeveer tien jaar geleden in deze techniek. Ze werkt graag volgens eigen plan maar heeft ook veel geleerd van haar mentrix Mieke Rozing.

Sylvia: “Schilderen brengt mij vaak in een staat van rust en ontspanning maar het biedt mij ook uitdaging en focus”. Ze werkt graag met olieverf omdat de kleuren zo sprekend zijn en het dwingt haar om de tijd te nemen vanwege het langzame droogproces. Ze vergelijkt schilderen een beetje met het leven; het gaat met ups en downs. Soms rolt het zo het penseel uit en de andere keer kost het veel inzet en doorzettingsvermogen om iets moois op het doek te krijgen.
Haar interesse gaat uit naar diverse onderwerpen zoals o.a. natuur, mensen en dieren. Opvallend is wel dat ze veel vrouwen schildert. Ze wil graag de schoonheid, kracht en de diverse ‘gezichten’ van de vrouw laten zien.
Het onderzoek doen naar het werk van verschillende beroemde kunstenaars hoort zeker bij haar ontwikkeling. Zo maakte ze het schilderij ‘ De Kapitein’ uit ‘ De Nachtwacht’ van Rembrandt, puur om de techniek van ‘claire-obscure’ te leren kennen.
De expositie van Sylvia is te zien tot 25 april 2024.
Open maandag t/m vrijdag van 9.30 – 16.30.
Veel kijkplezier!