De eerste week van de expositie was een prachtige zomerweek, misschien wel de mooiste van het jaar. De Tuin van Kapitein Rommel stond in het teken van de Oase der Muzen. Vol met beelden en Landart die tentoongesteld is door de Landartgroep Fenix. Er werden diverse workshops en rondleidingen gegeven door de kunstenaars van Fenix.

Wegens het succes van de afgelopen week is deze expositie verlengd tot en met zaterdag 25 september. De tuin is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur. Speciaal geopend op zaterdag 25 september waarbij de expositie met extra activiteiten wordt afgesloten.

Er zijn workshop Access Bars, Klankschalen en Mindfulness Walking. Access Bars geeft diepe ontspanning door zachte aanraking van het hoofd. Lekker liggen, ontspannen en ontvangen! Bij klankschalen droom je weg op de heerlijke klanken van klankschalen en bellen. In het midden van de groene oase in de Tuin van Kapitein Rommel kom je helemaal tot rust. Voor inschrijvingen en informatie voor deze workshops en rondleidingen kun je terecht op www.tuinvankapiteinrommel.nl

Landartgroep de Fenix (Anja Jonker, Marije Samuels en Nicole Spit) doet respectvolle en kunstzinnige ingrepen in het landschap en maakt de bekende omgeving tot nieuwe beleving door kunst en details toe te voegen. Landart kunstenaars werken met materialen rechtstreeks uit de natuur zoals zand, aarde, hout en steen om een direct verband te zoeken tussen natuur en cultuur.

In de tuin kun je reusachtige klaprooszaden bewonderen of een metamorfose ondergaan in een mensgrote cocon en herboren worden als vlinder. Neem eens plaats op een sofa van gras.

Bijna iedereen heeft wel van het Zwanenmeer van Tschaikovsky gehoord. Het is een van de beroemdste balletvoorstellingen van de wereld. Dit is uitgebeeld in de vijver van de tuin waarbij je de fantasie over de muziek en de dans achter het verhaal de vrije loop kan laten.

Er zijn veel houten beelden tentoongesteld. Een bijzondere deel is ingericht met houten beelden van handen. Behalve de prachtige kunstvormen die hier te zien zijn, geeft dit aan hoe belangrijk het is dat mensen elkaar kunnen aanraken. Iets dat we het afgelopen jaar node hebben gemist.

Speciaal voor Oase der Muzen schreef Susanne van Reenen een bundel Tuingedichtjes. Ze liet zich de afgelopen lente en zomer inspireren door de tuin. Een tuin waar je ontspanning en nieuwe energie vindt. Hier draait het om in de Oase der Muzen.